“Değişmeyen gündemimiz; yetimler”

Bursa İnsani Yardım Derneği’nin (İHH) gerçekleştirdiği “Yetim Dayanışma Günleri’ etkinliğinde İHH Karacabey Temsilciliği çok sayıda gönüllü ile hazır bulundu.
Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki “Yetim Dayanışma Günleri’ büyük ilgi gördü. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı programda konuşan İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan, derneğin kurulduğu günden bu yana yüzlerce yetime el uzatıldığını belirterek, 2007 yılında aile sistemiyle başlatmış oldukları yetimlere sahip çıkma kampanyasının bugün 40 bin 800 kişiye ulaştığını söyledi. Kaptan, “Değişmeyen gündem maddemiz yetimlerdir. Yetimlere sahip çıkmak bu ümmetin borcudur” dedi. Bu kapsamda 16 ülkede yetimhaneler açıldığını vurgulayan Kaptan, “Bursalıların desteğiyle Pakistan’da Emir Sultan ve Somali’de Osmanlı adını verdiğimiz yetimhaneler yaptırdık” şeklinde konuştu.
Programda, yetimlere yardımın yanında su kuyusu açma kampanyası içinde bağışlar yapıldı. Bursa İHH Çocuk Kulübü ve Suriye’den gelen yetim çocuklar koro halinde ilahiler okudu. Filistin şiirini okuyan Edanur Kayırtar, salondakileri duygulandırdı. Ayrıca ‘Her sınıfın bir yetim kardeşi var’ kampanyasında en çok yetim kardeş sahibi olan 20 okulun öğrenci temsilcilerine teşekkür plaketi verilirken, 6 öğrenci yurt dışında yapılacak yardım programlarına katılma şansı kazandı. Gecede 100 yetime de sponsor aile bulundu. Yeni kurulan İHH Arama Kurtarma Ekibi’nin de görev aldığı gece, Ömer Karaoğlu’nun konseriyle son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.