DEĞİŞİMİN ZAMANLAMASINA BAKIN!

CHP’de sorunu genel başkanlıkta arayanlar, dışa dönük mücadeleyi hiç bir zaman kazanamazlar. Başka bir deyişle hiç bir zaman iktidar yüzü göremezler.
Her seçimden sonra genel başkan arayışına yönelmek ve kavgalı bir parti görüntüsü vermek çok yanlıştır. Bunlar, AKP’nin ekmeğine yağ sürmektir.
R.T.E.’nın, “Bunlar, birbirlerini yemekten başka hiç bir iş yapamaz” savını haklı çıkarmaktır.
Kavga görüntüleri, halkın partiye olan güvenini azaltmaktadır.
Doğru olanı lider değil, felsefe peşinde gitmektir. Faşist baskıları görmeden, antidemokratik uygulamaları sağlıklı değerlendirmeden, her türlü hileye karşı tek vücut olunması gerektiğine inanmadan bir yere varılamaz.
Muharrem İnce, 24 Haziran akşamı verdiği ilginç mesajla, AKP’yi demokratik bir seçim yapmış gibi gösterdi. Adeta geçmişteki oy hırsızlıklarını da meşrulaştırdı. Sandıklardan devlet gücüyle 12 yıldır AKP çıkarıldığına pek inanmadığı anlaşılan Muharrem İnce ile seçim kazanılabileceğini düşünmek, İsrail’in ve Amerika’nın tuzağına düşmektir.
CHP iktidar olamıyorsa, bunun öncelikli sorumlusu, içeride sürekli kavga ortamı yaratanlardır. Isıtılıp, ısıtılıp ikide bir gündeme getirilen “Genel başkan değişsin” projesini görmeyenlerdir..
Sorun genel başkan değiştirilmekle çözümlenmez.
50 tane Muharrem İnce gelse bu duvarı yıkamaz. Sorun, tek vücut, tek yürek ve tek yumruk olamamaktır. CHP’de, sevgi ve saygı bütünlüğü oluşturamamaktır
Sorun, demokrat olduğunu söyleyip de özveri gösterememektir.
Çağın koşullarına göre gelişerek elbette değişeceğiz.
Ancak, yerel seçimler kapıya dayanmışken değişim istemek dikkat çekicidir.
Değişim istemek önemli değildir, önemli olan nasıl değiştiğindir. Hele hele Cumhuriyet elden giderken at değiştirmeye çalışmak, akıllı adam işi hiç değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.