Defne İşleme Tesisi için geri sayım sürüyor

*Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin aromatik bitki çeşitliliğini öne çıkaran hamlelerle son dönemde adını sıkça duyurduğunu ifade ederek, Karacabey’de kurulması planlanan ve alanında Türkiye’nin en modern tesisi olması beklenen defne işleme tesisi için çalışmaların son sürat ilerlediğini söyledi.

Aromatik bitki çeşitliliği ile öne çıkan ve longoz, ıhlamur ormanları gibi zenginlikleriyle ülkemizin bu alanda en önemli değerlerini bünyesinde barındıran Karacabey’de, bu zenginliklerin tarıma dayalı sanayi üretimiyle dünya çapında yaygınlaştırılması için çalışmalar sürüyor.
Dünya üretiminin yaklaşık yüzde 85’inin Türkiye’den, bunun yarısının da Karacabey ve civar bölgelerden karşılandığı defne yaprağı ile ilgili ilçede çok önemli bir yatırım hamlesine imza atıldı.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin aromatik bitki çeşitliliğini öne çıkaran hamlelerle son dönemde adını sıkça duyurduğunu ifade ederek, Karacabey’de kurulması planlanan ve alanında Türkiye’nin en modern tesisi olması beklenen defne işleme tesisi için çalışmaların son sürat ilerlediğini söyledi.
Şifa deposu
Bursalı sanayici Adem Rondu tarafından yapılan yatırımla hayata geçirilmesi için adeta gün sayan tesis ile birlikte Karacabey, bu alanda ülkemizin önemli üretim merkezlerinden biri haline gelecek.
Karacabey’in tarım, teknoloji ve turizmi kapsayan 3T vizyonuyla birlikte ciddi bir atılım içerisinde olduğunun altını çizen Başkan Ali Özkan, belediye olarak ilçedeki tüm zenginlikleri ortaya çıkarmaya çalıştıklarını, bu doğrultuda defne üretimine de büyük önem verdiklerini söyledi.
Defne yaprağının antimikrobiyal özelliğinden dolayı yüzyıllardır çeşitli hastalıklara karşı kullanıldığını anımsatan Özkan, bu ürünün başlı başına bir şifa deposu olduğuna dikkat çekti ve tesis yatırımının Türkiye adına çok önemli olduğunu vurguladı.
Aromatik bitkiler üzerine Türkiye’ye model bir şehir olacak
Başkan Ali Özkan, “Bilindiği üzere Karacabey ormanları, defne gibi ekonomik öneminin yanı sıra ender rastlanacak büyüklükte olan önemli bir değere sahip. Ormanlarımızda bu konunun daha fazla dikkate alınarak daha fazla katma değer ve istihdam üreten bir ortam oluşturması için istişarelerimizi sürdürüyor ve çeşitli projelerle bunları hayata geçirmek için adımlar atıyoruz. Karacabey’e Türkiye’nin bu alandaki en modern defne işleme tesisi kurulum aşamasında. Bu arada orman bölge müdürlüğüyle birlikte, defnenin coğrafi işaretinin kazandırılması noktasında çalışmalarımız başlatıldı. Belediyemiz de bu konunun paydaşlarındandır. Aromatik bitkiler üzerine Türkiye’ye model bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.