“Danışıklı-dövüş” mü yapıldı?

Sahillerin temizliği ile ilgili ilginç iddia:

*Yeniköy ve Malkara sahillerinin kirli olduğu yönündeki haberler üzerine Bakanlık, İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü’ne “Denetleyin” dedi. İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü de Karacabey Belediyesi’ne inceleme yapacağı tarihi önceden söyledi. Bunun üzerine Belediye ekipleri de yoğun bir kalabalıkla sahilleri temizledi. Bunu gören vatandaşlar hem şaşırdı, hem sevindi. Ancak asıl gerçeğin hizmet için değil, Belediye’nin kendisini kurtarmak için yaptığını ileri süren vatandaşlar, “Halkı kandırmanın kimseye bir yararı yok. Görünen köy kılavuz istemez” dedi.

İddiaya göre, İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü ekiplerinin inceleme yapacakları tarihi önceden Belediye’ye bildirdiği, Belediye ekiplerinin de o tarihe kadar kalabalık bir şekilde sabah sahile gelerek büyük bir temizlik yaptığı ileri sürüldü.

Konuyla ilgili ‘Danışıklı-dövüş’ yapıldığını belirten vatandaşlar, “Bu temizliği bizler için değil, kendileri için yaptılar. Şimdi gelin gören, sahiller yine kirli” açıklamasında bulundu.

İlk bakışta Belediye ekiplerinin sahilde büyük bir temizlik yapmasına sevindiklerini dile getiren vatandaşlar, asıl gerçeği İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü yetkililerinin inceleme için geldiğinde fark ettiklerini söyledi.

Vatandaşlar, “İnceleme bittikten sonra bir daha temizlik için kimse gelmedi. Merak ettiğimiz, İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü yetkilileri neden habersiz gelmedi. Denetleme habersiz yapılırsa anlamlı olur. Vatandaşı bu şekilde kandırmaya çalışmanın kimseye bir yararı yok. Görünen köy kılavuz istemez” eleştirisinde bulundu.

Diğer taraftan Malkara’da oturan vatandaşlar, Belediye Başkanı Ergün Koç’un, ‘Malkara’ya tarihinde görmediği hizmetler götürdük’ açıklamasına tepki gösterdi.

İnceleme sırasında İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü yetkililerin Malkara’ya gelip gelmediğini sorgulayan vatandaşlar, “Belediye Başkanı Ergün Koç, verdiği demeçlerde Malkara’nın tarihinde görmediği hizmetleri gerçekleştirdiklerini söylüyordu. Biz de geçtiğimiz hafta içi Malkara sahilinde bir sürü insanın temizlik yaptığını görünce, gerçekten Malkara’nın tarihinde görmediği temizlik hizmetini gördüğünü düşünmüştük. Ancak, bir gün sonra öğrendik ki, sahillerin pisliği hakkında çıkan haberler üzerine bakanlıktan denetlemeye gelmişler. Anladığımız kadarıyla Bakanlık yetkilileri, Belediye’ye inceleme için geleceklerini önceden söylemiş olacaklar ki, bir gün önce büyük bir temizlik yapıldı. Yani ortada hizmet falan yok. Kendilerini kurtarma var.

Demek ki Belediye, eksi not almamak için bir gün önce mıntıka temizliği yapmış. Sonrada yetkililer gelmiş ve demiş ki, ‘bir sorun yok, sahiller temiz.’ Başkan Koç’ta bunun üzerine bu tür haberlerin kasıtlı yapıldığını ve sürekli sahilleri temizlediğini söylemiş. Şimdi kendisine soruyoruz. Acaba o gün Malkara’ya geldiler mi? Yoksa sadece Yeniköy’ü mü gezdiler? Yetkililer, Malkara’nın sahiline ve kaldırımlarına bakmak yerine, Yeniköy’de balık ziyafeti mi yaptılar?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.