Damla damla sulama

Damla damla sulama
Karacabey çiftçisi kuraklık nedeniyle zor günler geçirirken, Bakanlığın yüzde 50 hibe kredi vermesini fırsat bilerek “Damla Sulama Projesi”ne yöneldi.
Kuraklık nedeniyle su kaynakları yavaş yavaş kururken, üreticiler, yeni bir yöntem olan damla sulamaya hücum etti.
Karacabey İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenme Projesi” adı altında damla sulamaya yönelik yüzde 50 hibe verdiğini söyledi.
350 milyon YTL ile sınırlı olan destekleme projesinin yaklaşık bir yıldır devam ettiğini hatırlatan Ceylan, “Hem kuraklık açısından hem de ekonomik yönden üreticiye cazip gelen damla sulamada büyük bir patlama söz konusu. Açıkçası şu an projelere kaynak yetiştirmekte güçlük çekiyoruz. Karacabey damla sulama sistemine en çok rağbet eden ilçelerin başında geliyor” dedi.
Ceylan, Türkiye şartlarında iyi görünse de şu ana kadar onaylanan projelerin Karacabey için yeterli olmadığına işaret ederek, “Kıyamet senaryolarına katılmıyorum, ancak suyumuzu kullanırken çok dikkatli olmalıyız. Üretici bu konuda üzerine düşen duyarlılığı göstermeli ve ilkel sulama yöntemlerinden bir an önce vazgeçmeli. Ayrıca kaynakları kirletip suyu ziyan edenlerin de önüne geçilmeli” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.