Üretici asla mağdur edilmeyecek!

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen :
Üretici asla mağdur edilmeyecektir
* Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, 2007/2008 ayçiçeği hasat sezonunun başladığını belirterek, “Trakya Birlik’e güvenip ürününü kooperatifine teslim eden üretici asla mağdur edilmeyecektir” dedi.
Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen yaptığı açıklamada, ayçiçeği hasadının yeni başladığını ve önümüzdeki hafta hasadın hızlanacağını söyledi.
Trakya Birlik’in 48 kooperatif aracılığıyla 133 alım merkezinde bugüne kadar 5 bin 421 ton ayçiçeği alımı yaptığını ifade eden Sezen, ayçiçeği rekoltesinde geçen yıla oranla bir düşüş yaşanacağını ve buna rağmen yılbaşına kadar Türkiye’nin ihtiyacını karşılayacak ayçiçeği üretiminin gerçekleşeceğini belirtti.
Trakya Birlik’in 2007/2008 iş yılı yağlık ayçiçeği avans alım fiyatını 0,680 YTL/KG olarak belirlediğini bildiren Sezen, ” Son günlerde piyasalarda ayçiçeği ürünü fiyatlarında meydana gelen yükselişden dolayı ürününü hasad eden ortağımız, ürününü Kooperatife mi piyasaya mı satacağı konusunda kararsız. Ürününü daha önce piyasaya düşük fiyatla satan ortaklarımızın pişmanlık duyduğunu görüyoruz. Üreticiler, vermiş olduğumuz fiyattan hoşnut. Üreticiler gibi biz de ürünümüzün değer kazanmasını istiyoruz.Ortaklarımız ne kadar ürün getirirse alacağız, paramız da var. Rekoltede eksiklik bizi üzüyor. Ayçiçeğine, maliyetleri karşılayacak bir fiyat verildi. Üreticinin yanındayız, asla mağdur etmeyeceğiz. Vermiş olduğumuz fiyatın önü açık. Üreticimiz ürünlerini güvenle teslim edebilirler ” dedi.
Trakya Birlik alım merkezlerine ürün teslim edenlerin bir gün sonra ürün bedellerini alacağını belirten Sezen, ”Bu iş yılında 300-350 bin ton civarında ayçiçeği almayı hedefliyoruz.Trakya Birlik olarak ortaklarımızı bugüne kadar olduğu gibi bu kampanya döneminde de mağdur etmeyeceğiz. Gönül rahatlığı ile ürünlerini kendi kooperatiflerine teslim etmelerini öneriyoruz. Kampanya dönemi sonunda kooperatife ürününü teslim eden ortağımız fiyat yönünden kesinlikle memnun edilecektir. Ayrıca tüm yıl boyunca her türlü Birlik hizmetinden yararlandırılacaktır. Ortaklarımızın ‘Rekolte Beyanname’lerini tamamlamaları da büyük önem taşımaktadır. 1 Eylül 2007 tarihi itibarıyla yükümlülüklerini yerine getiren ortaklarımıza uzun vadeli kredili yem ve küspe satışlarına başlanacaktır” şeklinde konuştu.
Sezen, geçen yıl 441 bin ton ayçiçeği ürünü aldıklarını kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.