Dama Şampiyonası’ndan kardeşlik duyurusu

Dama Şampiyonası’ndan kardeşlik duyurusu
Mustafakemalpaşa Belediyesinin düzenlediği “8. Ulusal ve 3. Uluslararası Dama Şampiyonası”na katılmak için gelen yabancı yarışmacılar turnuvaya ayrı bir renk kattı.
Şampiyonaya Kuveyt’ten Talal El Azmi ve Sami Azmi, Lübnan’ın başkenti Beyrut’tan ise; Ferdi Amran, Ziyad Asim, Muhammet Merami ve Rıbah Bikai katıldılar.
Ortadoğu ülkelerinden Kuveyt ve Lübnan’dan şampiyonaya katılan yarışmacılar sempatik tavırlarıyla ilgi toplarken, Türkiye’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.
Lübnan Dama Federasyonu Başkanı Muhammet Merami Mustafakemalpaşa’da önümüzdeki yıl yapılacak olan turnuvaya 15 kişilik bir ekiple katılacaklarını söylerken, yarın Lübnan’da yapılacak olan Dama Şampiyonasına Mustafakemalpaşa Damacılar Derneği Başkanı Fikret Altın’ı ve Mustafakemalpaşalı Dama oyuncularını da davet etti.
Lübnan’ın en büyük dama ustası olarak kabul edilen Muhammet Merami’nin davetine teşekkür eden Fikret Altın; “Düzenlediğimiz turnuvaya katılarak bizi mutlu eden Lübnan Dama Federasyonu Başkanı Muhammet Merami’ye ve Kuveytli yarışmacılara çok teşekkür ederim. Bizleri kırmayarak gelen konuklarımızın davetine biz de katılırız.” dedi.
Kariyerinde İstanbul ikinciliği ve Türkiye dördüncülüğü bulunan Türk damacı Mustafa Kızılay ile Lübnan şampiyonu Rıbah Bikai bir maç yaparak izleyenlere heyecanlı anlar yaşattılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.