“Dama” heyecanı başladı

Türkiye’nin çeşitli kentlerinden 96 usta damacının yarışacağı şampiyonanın Merkez Katlı Pazaryeri’nde yapılan açılış törenine; Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi kurtulan, Dama Onur Kurulu Başkanı M. Kemal Demirbaş, Hollanda Kraliyet Dama Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Marcel Kosters ve çok sayıda dama sever katıldı.

Türk kültürü içerisinde önemli bir yere sahip olan dama sporunun tekrar sevdirilmesinin amaçlandığı şampiyonanın açılışında konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 13 yıldır düzenlenen uluslararası turnuvayla yerli ve yabancı çok sayıda damacının Mustafakemalpaşa’da buluştuğunu söylerken, damanın bir kültür ve paylaşma sanatı olduğunu dile getirdi.

‘Hedefimiz federasyonlaşmak’ diyen Başkan Kurtulan; “Sporda, sanatta, kültürde dünyaya örnek olan bir milletin evlatlarıyız. Ülkemiz sınırlarını aşan bu güzel organizasyonun devam ettirmek ve geliştirmek bizlerin görevi. Bunu bir ideal olarak kabul ederek, damanın yaygınlaştırılmasına destek verenlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde çalışıp, paylaşma kültürünü arttırdığımız sürece dama sporu ilkokul çağlarındaki çocuklarımızdan, 70 yaşına kadar herkese ulaşacaktır. En büyük hayalimiz, Dama Federasyonu’nu Türkiye’de kurmak. Bu yöndeki çalışmalarımız hızla sürüyor. Ekim ayı içinde bu konuda önemli bir noktaya geleceğiz. 13. Uluslararası Dama Şampiyonası için Mustafakemalpaşa’ya gelen tüm damacılarımıza ve destek veren sponsorlarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Mustafakemalpaşa’nın son yıllarda her yönden gelişim içinde olduğunu belirten Kaymakam Kazım Karabulut, damanın insanlar arasında kurduğu gönül köprüsü ile bu gelişime büyük katkı verdiğini dile getirerek, şampiyonada emeği geçenlere teşekkür etti.

Dama Onur Kurulu Başkanı Kemal Demirbaş ise, dama sporuna katkılarından dolayı Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne teşekkür ederken, şampiyonaya Hollanda’dan katılan Kraliyet Dama Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Marcel Kosters de Türk Daması ile temsil ettiği oyun arasında akrabalık olduğunu dile getirdi.

Kosters, “Dama sporunun gelişimini amaçlayan Mustafakemalpaşa’daki bu şampiyonada bulunmaktan son derece mutluyum. Damacılar olarak hepimiz bir aileyiz. Düşünce sporlarının takipçilerinin, gelecekte bir çatı altında çalışacağına inanıyorum. Tüm sporculara bu özel şampiyonada başarılar diliyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın temsili açılış oyunu ile start alan 13. Uluslar arası Dama Şampiyonası’nın ilk günü, damacıların kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

9 tur üzerinden yapılan yarışmalarda uluslararası satranç kurallarının uygulandığı şampiyona 3 gün sürecek ve dereceye giren damacılar 2 Eylül Pazar günü saat 15.00’te yapılacak final maçlarının ardından törenle ödüllendirilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.