Dağ keçisine Karacabey ilaç olacak

Anamur'un Sugözü Devlet Avlağı içerisindeki baraj yolunda önceki gün baraj inşaatında çalışan işçiler tarafından yaralı bir dağ keçisi bulundu.

İşçilerin haber vermesi üzerine Anamur Milli Parklar Mühendisliğine bağlı ekipler, yaralı dağ keçisini ilçe merkezindeki mühendislik binasına getirerek tedavi altına aldı.

Milli Parklar Mühendisliği Şefi Adil Şen, 2 yaşındaki erkek dağ keçisinin yaklaşık 20 gün önce sağ ön bacağından silahla vurularak yaralandığının anlaşıldığını belirterek, “İlk müdahaleyi yaptık. Yaralı dağ keçisini Karacabey'de bulunan Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine göndereceğiz. Bitkin bir halde bulunmuş. Yarası da çok derin ve iltihaplı, bacağın kesilme ihtimali var” dedi.

Dağ keçisini yaralayanların büyük ihtimalle kaçak avcılar olduğunu belirten Şen, “2 yaşındaki bu oğlağı yaralayanlar hayvan sevgisinden uzak, avcılık adı altında bilinçsizce doğaya zarar veren kişilerdir. Avlaklara yakın yerlerde yaşayan vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını ve şüpheli kişileri bize bildirmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Şen, 9 yaşından büyük keçilerin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün izni ile avlanıldığını ancak, 9 yaşından küçük olan keçilerin avlanmasının yasak olduğunu, yasa dışı avcılığın para ve hapis cezasıyla cezalandırıldığını hatırlatarak, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını da kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.