“Cumhuriyetinin yılmaz savunucuları olacağız”

Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Haluk Aka, Anadolu topraklarından çıkarılmak ve yok edilmek istenen Türk Ulusu'nun, 91 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalizmin silahlı güçlerine karşı tarihi bir zafer kazandığını hatırlattı.

Ülkemizin bağımsızlığı için canlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha saygıyla andıklarını dile getiren Aka, şu ifadelere yer verdi:

“Mustafa Kemal Atatürk 1 Eylül 1922 tarihli bildirisinde ordularına şöyle sesleniyordu: 'TBMM orduları! Afyonkarahisar-Dumlupınar Büyük Meydan Muharebesinde, zalim ve mağrur bir ordunun asıl kuvvetlerini inanılamayacak kadar az bir sürede imha ettiniz. Büyük ve soylu milletimizin fedakârlıklarına layık olduğunuzu kanıtlıyorsunuz. Sahibimiz olan büyük Türk Ulusu geleceğinden emin olmaya haklıdır.'

Bu zafer, bağımsız, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturmuştur.

Ancak o günlerde Anadolu'yu işgal ederek Türk Ulusunu köleleştirmek isteyen emperyalist güçler, amaçlarından hala vazgeçmemişler; işbirlikçi yandaş örgütleri ile sinsi emellerini gerçekleştirmek yolunda önemli gelişmeler kaydetmişlerdir.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Ulusu ile bütünleşmiş olarak laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan cumhuriyetimizi savunma görevini kararlılıkla sürdürecek, Atatürk Cumhuriyetinin yılmaz savunucusu olacaktır.

Batılı emperyalist oryantalist tarihçiler tarafından ısrarla 'Türk-Yunan Savaşı' olarak takdim edilen Kurtuluş Savaşımızın tasvirine Atatürk'ün Hâkimiyet-i Milli gazetesinde verdiği yanıt 'Yunan ordusu emperyalizmin üzerimize sürdüğü son ordudur' tespitinin altında yatan gerçek, anti-emperyalist ve enternasyonal modernist bilinçtir. 30 Ağustos zaferi, askeri plandaki Atatürk'e has kurmay bilincinin halkı örgütleyen anlayışından çıkan bir kahramanlık destanıdır. 26 Ağustos'ta başlayan ve 9 Eylül'de emperyalizmin İzmir'de denize döküldüğü yerde biten bağımsızlık yürüyüşümüzden günümüze kalan miras ise emperyalizmin denize dökülmesinin zorunluluğudur.

Bu bilinçle, ülkemizi ve ordumuzu Kuzey Irak'tan kuşatan, Karadeniz'den tehdit eden, Montrö anlaşmasının delinerek boğazlarımızdan Amerikan savaş gemilerini geçiren,  Atlantik ittifakının artık bir kırılma noktasına geldiği ve bağımsızlığımızı tehdit eden bir konuma ulaştığı tespitinden hareketle, bağımsızlığımızdan vazgeçmeyeceğimizi ve ulusal ittifakla emperyalizmi bir kez daha denize dökeceğimizi ilan ederiz.

26 Ağustos 1922 tarihinden önce Yunan mevzilerini denetleyen Cemiyet-i Akvam (Birleşmiş Milletler) üyeleri Atatürk'e 'Bu mevzileri nasıl geçeceksiniz?' diye sorduklarında aldıkları yanıt 'Türk askeri ayağını basar ve o mevzileri geçer' olmuştu. Atatürk'ün dediği gibi Türk askeri ayağını basmış ve o mevzileri geçmiştir.

Bu mutlu günde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve O'nun devrim ve ilkelerini yaşatanları şükran ve minnetle anıyoruz.

30 Ağustos zaferimizin 91. yıldönümünde,  Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran halkımıza ve devrimle kurulan Türkiye Cumhuriyetimizin ordusu TSK mensuplarımıza 'kutlu olsun' dileklerimizi iletiyor ve ülkemizin bağımsızlığı için canlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Ulusumuzun ve tüm ADD üyelerinin bayramı kutlu olsun.

Ne mutlu Türk'üm diyene!” 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.