CUMHURİYETİN ERDEMLERİNİN DÜŞMANLARI

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Pazartesi günü Ulus olabilmenin, Ulus-Devlet olabilmenin 95. Yılını kutladık. Ne Mutlu Türküm Diyebilene, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti diyen ve o uğurda mücadele edenlere Kutlu Olsun. Cumhuriyet Şehitlerimizin, Bağımsızlık, Çanakkale, Kore, Kıbrıs, Güneydoğu ve ülkemizin güvenliği uğruna şehit olanların ruhu şad olsun.
Yüzyıllarca saltanat adlı Aile Temelli yönetimler içinde kimliklerini, özbenliklerini, gelenek ve göreneklerini yitirmiş bir Ulus, Büyük Türk Ulusu, Bağımsızlık Savaşımız sonucu üzerinden alınan egemenlik ve özgürlüğünü kazandı.
Osmanlı İmparatorluğunun, hanedanı ile soykırıma uğratılmış, Türk diyenin kılıçtan geçirilip katledildiği, sürüldüğü, dışlandığı dönemden Ulus Birliği ile Bağımsızlığa ulaştık. Osmanlı İmparatorluğun son demlerinde birçok yaşamını sürdürme yolları arandı, denendi. İslamcılık, ümmetçilik, Osmanlıcılık… Hiçbiri işgale ve bağımsızlığa uygun değildi. İslamın uygulanması tüm Müslüman ülkelerde farklıydı. Emperyalist Batının egemen olduğu Müslüman ülkelerde İsrailiyattan devşirilen bir sürü yol İslam’da var denilerek uygulandı. Ümmetçilik kavramı da tutmadı. Ümmeti olduğu Peygamberin kabul gördüğü ülkeler birbirini sırtından vurdular. Bugün bile mezhep-tarikat-cemaat üçgenine sıkışanlar birbirlerinin camilerini bombalıyor, diğer mezhep-cemaat-tarikat üyelerine tecavüz ediyor, katlini vacip kılıyor, din dışı ilan ediyor. Söylemlerin tamamı İsrailiyattan ve sapkın Pavlus öğretilerinden ve yer yer Hristiyanlıktan geçme. Örneğin; bir mümini kendi gibi düşünmüyor diye İslam kabul etmeyen soysuzluklar var, dinden atıyor. Bu hangi dinde var? Hıristiyanlıkta var olan aforozun uygulanması. Yine ilan edilen ruhban sınıfı kimde var? Hıristiyanlıkta… Papaz adamı günahlarından arındırıyor! Bizdeki sapkın ve dinsiz şeyh, şıh, hoca efendi gibi soysuzların (affedersiniz) sidiğini içen arınıyor. Ya da bir şıhın taaaa Türkiye’nin bir ucundan okuduğu iddia edilen pirinçler kilosu 100 TL’den (!) alınarak arınılıyor! Yani konu kısaca TL bağlantılı! O soysuz cemaat ve tarikatların para kaynağı ise dolar yeşili, İngiliz altını! Okunan pirinci üç kez pilav yaparak karnını doyuran mürid şeyh, şıh ve hoca efendi kuzu kapama yiyince sevap kazanıyor! İslam’ın kitabı varken, kula kulluğu men etmişken bu soysuz oluşumlar hem dini soysuzlaştırmaya hem Türkiye Cumhuriyetini bölmeye yönelik emperyalistlerle işbirliği yapıyor.
Direk olmasa da bir de Türkiye Cumhuriyeti üzerinden ülkeyi bölmeye çalışanlarda var. Liberaller, İkinci Cumhuriyetçiler, Sosyal Demokrasinin bir emperyalist plan olduğunu kavrayamayanlar, Vatansız Solcular ve Hdpkk’lı lar ile onlara alkış yapanlar. Gariptir bu gruplar kendini Demokrat, Özgürlükçü ve Hümanist gösteriyor. Onlara göre “TÜRKÜM” demek faşizm ama “BUYUM” demek demokrasi ve özgürlük! Onlara göre sosyal demokrasi diye bir şey var ama hiçbir emeğe saldırıda ortada yoklar! Onlara göre Vatan Birliği ve Vatan Bütünlüğü evrensel değil! Ama ABD’nin özgür ve bağımsız ülkelere milyonları öldürüp tecavüz etmesi ve sözde demokrasi getirmesi (!) evrensel!
Bu Cumhuriyet ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarının desteklediği ve sessiz kaldığı ülkeler; Abd-İsrail-İngiltere! Yemen’de, Libya’da, Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de, Mısır’da Müslümanlara tecavüz edilip öldürülürken bu Cumhuriyet düşmanları ve onları koruyup kollayan siyasi parti ve siyasi düşünceler “Onların askerleri için dua ediyor “. İşgal altındaki bir ülke bombalanırken, insanlar katledilirken bu Cumhuriyet ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarına göre hem de bombalanma gerekçesinin uydurma olduğu kanıtlanmışken “demokrasi”!
Ve bu güruhlar bu cinayet, tecavüz, işgal sürerken ballı börekli sofralarda “Hamdolsun ” diyor. Ya da kokteyllerde kadeh tokuşturarak “demokrasi ” şerefine kaldırıyor.
“BİR ULUS İÇİN EN ERDEMLİ YÖNETİM; CUMHURİYETTİR” diyen ATATÜRK’ÜMÜZÜN İZİNDE bunlarla mücadele etmeye, CUMHURİYET’İN ERDEMLERİNİN farkında olanlar olarak CAN FEDA savunmaya devam edeceğiz.
YAŞASIN CUMHURİYET !
YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.