Cumhuriyet’in çocukları bilgilerini sınadı

Karacabey Cumhuriyet İlköğretim Okulu, sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde dün 8. sınıflar arası bilgi yarışması düzenledi.
Öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği, yarışmayı Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’da takip etti. Turhan, öğrencilerin bu tür etkinliklerle toplum karşısında daha etkin olacaklarını belirtti.
Okul Müdürü İsmail Şen’de, sosyal ve kültürel faaliyetler çerçevesinde çeşitli aktivitelerle çalışmalarını sürdüklerini vurguladı.
Şen, “Bu yarışmada önemli olan hangi sınıfın kazandığı değildir. Tüm öğrencilerimiz, gönlümüzün birincisidir” dedi.
Yarışmada 7/A, 7/B, 7/C, 7/D, 7/E sınıfı öğrencilerine, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce derslerinden bilgilerini sınayıcı 20 soru soruldu.
Heyecan dolu yarışma sonunda, öğrenciler ellerinden geleni yaparken, birinciliği 7/E sınıfı elde etti. 7/D sınıfı ikinci olurken, 7/A ve 7/B sınıfı üçüncülüğü pahlaştı. 7/C sınıfı ise yarışmada elinden gelen performansı göstermesine karşın, dördüncü sırada yer aldı.
Önceki gün, 8/A, 8/B, 8/C, 8/D, 8/E sınıflarının ter döktüğü yarışmada 8/E sınıfı birinci oldu.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda 31 Mart tarihinde başlayan sosyal ve kültürel etkinlikler 26 Mayıs’ta sona erecek. Etkinlikler çerçevesinde münazara, bilgi ve şiir yarışmaları düzenlenecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.