Cumhuriyetimizin 96. yılı kutlu olsun!

Cumhuriyet’in kuruluşunun 96. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi bugün Karacabey’de de coşkuyla kutlanacak. Dün saat 13.00’te Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan 96. yıl programı, bugün de çeşitli etkinliklerle devam edecek.
Bugün saat 09.30’da Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, ilçe protokolünün tebriklerini kabul edecek. Daha sonra saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda resmi kutlama töreni düzenlenecek. Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ve Belediye Başkanı Ali Özkan, törene katılan öğrenci ve halkın bayramını kutlayacak.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Yolcu’nun yapmasının ardından bayram etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrenciler eserlerini okuyacak. Daha sonra Karacabey Ortaokulu Folklor Ekibi gösterilerini sunacak.
Ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nce düzenlenen Cumhuriyet Kupası Atletizm Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verilecek. Son olarak kutlama programı, geçit töreni ile sona erecek.
Kaymakam’dan kutlama
Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Kaymakam Yolcu açıklamasında; “Milletçe Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve onurunu yaşamaktayız. Her anı tarihte eşine az rastlanır kahramanlıklarla dolu olan Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolü bir çağdaşlaşma hamlesidir. Demokrasi ile taçlanan Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan bu yana insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma gibi her alanda büyük mesafeler kat etmiş dünyanın büyük ülkeleri arasında yerini almıştır. Bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti birlik ve beraberlik içerisinde, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeler ile dünyanın onurlu bir üyesi olarak yoluna devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanı için gözünü kırpmadan can veren tüm şehitlerimizi ve de özellikle 15 Temmuz’da Türk milletinin kahramanlığını ve kararlılığını dosta düşmana tekrar gösteren Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitlerimizi rahmetle ve şükranla, gazilerimizi de minnetle anıyor; halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.