Cumhuriyete sahip çıkalım!

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Mualla Tuğ, Cumhuriyet’e sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
            Başbakanlığın genelgesiyle iptal edilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaların buruk geçtiğini ileri süren Tuğ, Cumhuriyet’in olmazsa olmaz ilkelerden biri olduğuna değindi.
            Cumhuriyet’i gerçekten anlamak gerektiğini belirten Mualla Tuğ, “Kulluktan vatandaşlığa geçiş, vatandaşların ülkenin geleceğini belirleme hakkı, egemenliğin kayıtsız şartsız vatandaşa ait olması ve ayrım gözetmeksizin yasaların eşit bir şekilde uygulanması, kişilere, cemaatlere ya da ailelere yönetimde imtiyaz tanınmaması Cumhuriyet’in olmazsa olmaz ilkeleridir.
            Cumhuriyet’e sahip çıkacak ve koruyacak güç, ülkenin vatandaşlarıdır. Vatandaşlık bilinci gelişmeyen, çıkar çetelerine tepki vermeyen duyarsız bir toplumda Cumhuriyet düzenini kurmak ve yaşatmak ne kadar olanaklıdır?
            29 Ekim her kesimden gelen insanların kucakladığı ulusun birlik ve beraberliğinin yaşatıldığı, sevilen ve hissedilen Ulusal Bayramı ne yazık ki buruk kutladık.            Son söz olarak; Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının canlarıyla, kanlarıyla kurdukları Cumhuriyetimize sahip çıkmak zorundayız” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.