Cumhuriyet okuyor

Karacabey Cumhuriyet İlköğretim Okulu düzenlediği kitap okuma kampanyasıyla velileri ve öğrencileri aynı sırada buluşturuyor.
“Cumhuriyet İlköğretim Okulu Okuyor” adı altında gerçekleştirilen etkinlikle öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılmak istenirken, velilerde aynı sırada çocuklarıyla beraber kitap okuyarak örnek bir davranışa imza atıyor.
Önceki gün 3. sınıf öğrencileri öğretmen-lerinin rehberliğinde kitap okudu. Kitap okuma etkinliği sırasında derse ara verilirken, verilerin katılımıyla kitap okunuyor. Kampanya amacının velileri kitap okumaya teşvik etmek ve çocuklarına örnek olmalarını sağlamak olduğu belirtildi. Okul Müdürü İsmail Şen, okul olarak okuma alışkanlığını öğrencilerden başlayarak topluma yayma ve kalıcı hale gelmesini sağlamayı hedeflerini ifade etti.
Kampanya afiş ve broşürlerle tanıtılırken, velilerde çeşitli etkinliklerle bilgilendiriliyor. Ayrıca, Cumhuriyet’in anasınıfı ile birinci sınıf öğrencileri, okul kütüphanesinde ve okul çıkışlarında velileriyle birlikte kitap okuma çalışması yapıyor. 2. ve 3. sınıftaki öğrenci velileri kitap değişimli kitap okuma çalışması yaparken, 4. ve 8. sınıf öğrenci velileri de evlerinde kitap okuma çalışması yaparak çocuklarına örnek oluyor. 6., 7. ve 8. sınıflarda haftada bir saat kitap okuma etkinliği yapıyor.
Gönüllü öğretmenler tarafından gerçekleştirilen kampanyada; Müdür Yardımcısı Murat Ağırman, sınıf öğretmenleri; Saim Geze, Müjgan Berberoğlu, Şennur Meşe, Sibel Güven, Türkçe öğretmeni Ömer Faruk Polat, Tek ve Tas. Öğretmeni Tülay Ekşioğlu, DKAB öğretmeni Yener Akdağ, Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Arabacı, Rehber Öğretmen Zuhal Ertunç ile Anasınıfı Öğretmeni Funda Tiraki yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.