“Cumhuriyet ilelebet payidar kalacak”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’i’nci yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de 28 Ekim Pazar günü Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı. Aynı günün akşamı da M. Fehmi Gerçeker Stadı’ndan Cumhuriyet Alanı’na kadar Fener Alayı düzenlendi. Stadyum önünde toplanmaya başlayan kalabalığa, Türk bayrağı ve fener dağıtıldı. Fener Alayı’na, 7’den 70’e her kesimden vatandaş yoğun ilgi gösterdi.  Yürüyüş esnasında, mahalle sakinleri de balkonlardan Türk bayrakları ile yürüyüşe gönül verirken, esnaf ve sürücüler de korna ve alkışlarla yürüyüşe destek çıktı. Cumhuriyet Alanı’nda son bulan yürüyüşün ardından, protokol üyeleri ve siyasi parti temsilcileri yan yana halkı selamlayarak, bu kutlu günde bir arada olmanın heyecanını yaşadı.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 95. yıl dönümü kutlama programı kapsamında dün de Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, ilçe protokolünün tebriklerini kabul etti.  Kaymakamlık’ta gerçekleşen tebriklerin kabulü sonrası  Cumhuriyet Alanı’ndaki törene geçildi. İlk olarak Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ile Belediye Başkanı Ali Özkan, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından kutlama programında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunun önemine dikkat çekti. Ülke olarak birlik ve beraberliğe vurgu yapan Yolcu, Atatürk’ün hedef gösterdiği muassır medeniyetler seviyesine ulaşmak için ülke olarak daha çok çalışmak gerektiğini söyledi. Yolcu, “Vatanımız için, geleceğimiz için çalışmalıyız. Birlik, beraberlik ve sevgi değerlerimize değer katmalıyız. Ülkemiz üzerinde bulunduğu coğrafya nedeniyle iç ve dış düşmanlara sahiptir. Dün olduğu gibi bugün de iç ve dış düşmanlar, ülkemizdeki kirli emellerini gerçekleştirmek istiyor. Ancak milletimiz, her zaman olduğu gibi bundan sonra da bu düşmanların oyunlarını boşa çıkaracaktır. Cumhuriyetimiz demokratik bir sistemdir. Türk milleti, kendisine emanet edilen Cumhuriyet’e bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacaktır. Milletimiz, iç ve dış alçakça saldırılara karşı hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan topyekün ve birlik içinde bu hainlere gereken cevabı vermektedir.” dedi.

Cumhuriyet Bayramı programı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında 1. olan öğrencilerin eserlerini okumasıyla devam etti. Büyük alkış alan eserlerin ardından sahne alan Karacabey Ortaokulu Folklor Ekibi gösterisi izleyenleri büyüledi. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet Kupası Atletizm yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol tarafından takdim edildi. Geçit törenin ardından yapılan Cumhuriyet Alanı-Şehitlik-Harmanlı-Akçasusurluk Boğaz yolu dönüşünden Taşlık Mahalleleri ve aynı güzergahtan geriye dönüşü içeren Cumhuriyet’in 95. yılı bisiklet turu ile program sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.