CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADIK, AMA…

Karacabey’de Cumhuriyet Bayramının 98. Yılını dün kutladık.

Bayrama Pandemi nedeniyle iki yıldır katılamayan okulların bir kısmının da olsa katılmış olması, Cumhuriyet Alanında olumlu hava estirdi. Keyfi ve zorunlu kısıtlamalar nedeniyle halkın ilgisinin giderek azaldığı Bayramdaki içtenliksiz görüntüler dikkat çekiciydi. Etkinliğin organizatörlerini, katılımcı okulların öğrencilerini, emeğini esirgemeyen iyi niyetli öğretmenleri kutlamak gerekir. En azından gelecek yıllar için umutlandık.

Ancak, Kaymakamlığın kullandığı Hükümet Konağında bakım ve onarım çalışmaları yapan bir gurubun İstiklal Marşı okunurken sergiledikleri densizlik karşısında şaşkınlık yaşadık. Aynı ayak takımının üç ay önce Hükümet Konağındaki Atatürk’ün resimlerini çöpe atmış olmalarının yarattığı kriz ateşi henüz soğumamışken, dün de İstiklal Marşını protesto etmeye kalkışmaları karşısında irkildik. Densizlerin, İstiklal Marşı okunurken oturmaları yetmezmiş gibi, çevreyi rahatsız edecek şekilde, yüksek sesle kakara, kikire yapmaları buz kesmemize neden oldu. Bardağı taşıran damlayı polisler büyümeden önledi de olası bir faciaya geçit verilmedi.

Düşünebiliyor musunuz?

Güvenlik güçleri o anda orada olmasaydı ne olurdu?

Kaymakam efendi sorum sizedir. Bu hainleri çok mu aradınız? Ya da, üç ay önce yaşanan terbiyesizlikler karşısında neden gereğini yapmadınız?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.