Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanacak!

Karacabey'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıl kutlama programı açıklandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği “Yaşasın Cumhuriyet” isimli Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası ile başlayacak olan kutlama etkinlikleri beş gün sürecek.

Kutlama etkinlikleri kapsamında İlçe Müftülüğü, şehitlerimizin ve sonsuzluğa göç eden Türk büyükleri adına 25 Ekim Cuma günü Ulu Cami'de mevlidi şerif okutacak.

25 Ekim 2013 Cuma günü saat 14.00'da Atatürkçü Düşünce Derneği ve Karacabey Belediye Başkanlığı katkılarıyla Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu konferans düzenlenecek. Konferansa, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prf. Dr. Tahir Baştaymaz konuşmacı olarak katılacak.

26 Ekim 2013 Cumartesi günü saat 19.30'da Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenecek “Tarihte Karacabey” konulu konferansın konuşmacılığı ise Araştırmacı Yazar Şaban Yalazı üstlenecek.

27 Ekim 2013 Pazar günü “Trekking Cumhuriyet Yürüyüşü” yapılacak. Saat 12.00'de Belediye Başkanlığı Binası önünden hareket edecek araçlar, katılımcıları Kıranlar Köyü'ne götürecek. Kıranlar Köyü'nden başlayan yürüyüş, Karadağ'ın zirvesine Türk Bayrağı dikilmesi ile sona erecek.

28 Ekim 2013 Pazartesi günü saat 13.00'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak. 13.30'da ise Atatürk Kent Meydanı'ndaki Nikah Salonu'nda Karacabey'in eski fotoğrafları sergilenecek. Saat 19.00'da Taha Düğün Salonu'nda İlçe ve köylerdeki yaşlılar, şehit aileleri, gaziler ve protokolün katılımıyla Cumhuriyet resepsiyonu düzenlenecek. Resepsiyonda, Karacabey Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi, Biga Kafkas Derneği Folklor Ekibi, Burhaniye Bosna Sancak Derneği Folklor Ekibi ve İstanbul Karadenizliler Derneği Folklor Ekibi gösteri sunacak.

29 Ekim 2013 Salı günü 10.00 -12.00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı'nda resmi kutlama töreni düzenlenecek. Saat 19.00'da ise halkın katılımıyla meşale ve bayrak eşliğinde Cumhuriyet Yürüyüşü yapılacak. Cumhuriyet Meydanı'nda saat 20.00'da konser düzenlenecek ve kutlamalar saat 21.00'deki havai fişek gösterisiyle sona erecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.