Cumhurbaşkanı bugün Bursa’da

Bursa’da bugün toplu açılış törenine katılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heykel Atatürk Caddesi’nde halka hitap edecek. Atatürk Caddesi gün boyu, Erdoğan’ın gelişi ve gidişi esnasında, geçiş yapacağı ana yollar ve güzergahlar ile bağlantı yolları kısa süreli olarak araç trafiğine kapatılacak.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla bugün düzenlenecek törende, 186 milyon lirası Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 373 milyon liralık yatırımların hizmete açılacağını bildirdi.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altepe, Merinos BURFAŞ Gölpark Sosyal Tesisleri’ndeki basın toplantısında, Bursa’da resmi açılışı yapılmayan 155 projenin Erdoğan tarafından hizmete alınacağını belirtti.
Kamu kurum ve kuruluşlarınca hayata geçirilen bu 155 projenin 23’ünün, 373 milyon liralık yatırımların 186 milyon liralık bölümünün Büyükşehir Belediyesi kaynaklı olduğu bilgisini veren Altepe, Erdoğan’ın Bursa programının saat 11.00’de Yenişehir Havalimanı’nda başlayacağını, bunun ardından Bölge Garnizon Komutanlığı ziyaretinin gerçekleşeceğini aktardı.
Erdoğan’ın, cuma namazını Ulu Camii’nde kılacağını bildiren Altepe, şunları kaydetti:
“Büyükşehir Belediyesi ziyareti sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heykel Atatürk Caddesi’nde halka hitap edecek. Toplu açılış töreni sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 16.00’da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde kendisine verilecek “Roman Ödülü”nü alacak. Saat 18.00’de Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) organizasyonuyla iş dünyası temsilcileriyle buluşacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Bursa’dan ayrılacak.
Heykel trafiğe kapatılacak
Cumhuriyet tarihinde ilk kez halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ın Bursa’yı bir kez daha ziyareti nedeniyle onur duyuyoruz. Bu ziyaretin problemsiz geçmesi için gerekli tüm önlemler alındı. Bursalılardan alınan tedbirler çerçevesinde anlayış bekliyoruz. Heykel’e olan trafik kapatıldı. Cuma günü akşam saatlerine kadar kapalı kalacak. İpekböceği tramvayı da yine yarın sabahtan itibaren çalışmayacak. Belli sıkıntılar olacak ama Bursa halkından özür diliyoruz. Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmak ve güzel bir organizasyon için bu fedakarlığı yapmış oluyoruz.”
Aynı zamanda Bursa Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan’ın bugün kente gelerek toplu açılış törenine katılacağı hatırlatıldı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Atatürk Caddesi, 6 Şubat günü saat 13.00’te yapılacak ‘Toplu Açılış Töreni’ nedeniyle gün boyunca, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimize gelişi ve gidişi esnasında, geçiş yapacağı ana yollar ve güzergahlar ile bağlantı yolları kısa süreli olarak araç trafiğine kapatılacaktır. Vatandaşlarımız, toplu taşıma araçları ile metro hatlarını, alternatif yol güzergahı olarak Yakındoğu Çevre Yolu, Mudanya Yolu, Ankara ve İzmir Yolu istikametlerini kullanabilecektir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.