“Belediyespor 1. Lige çıkarılmak istenmiyor mu?”

Karacabey İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, Belediyespor’un profesyonel lige çıkarılmak istenmediğini söyledi.
Karacabey’in 1. Lig’de temsil edilmesinin engellendiğini ileri süren Ahmet Aygün Ata, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi.
“İlçe stadının önündeki alan, tesisin büyütülmesine ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere ayrılmıştır. Söz konusu alanın daha sonra nasıl olduysa imara açıldığını öğrendik. İlgili alan kamuya aitken, plan değişikliğine gidilmiş. Şimdi ise yapılaşmaya açılması gündemde. Bu olayın altında bir kişinin adı geçiyor. Kazanım bir kişinin üzerinde. ‘Bu nasıl kamu yönetim anlayışıdır’ diye sorduğumuzda ise rantla karşılaşıyoruz.
Bursa’da faaliyet gösteren bir kuruluş, ilçelerden birinin profesyonel ligde temsil edilmesi öngörüsüyle araştırma yapıyor. Seçenek ilçemize yönleniyor. Konu ilgililere yansıtılıyor ancak AKP’li yöneticiler, bu konuyu vatandaşlardan gizliyor.
Stadın önündeki alanın istimlak edilebilmesi için belirli bir oranı göze alan kuruluşun planı, burada kamp ve çalışma tesislerinin yanı sıra, Belediyespor’a maddi destek sağlayacak gelir getirici yeşil alanlar yaratmak hedefliyor. Yönetimi Bursa’dan sağlanacak kulübümüzün, burada temsilcisi olacak. Profesyonel bir anlayışla yönetilmesi planlanan kulübümüzün PTT 1.Lig hedefiyle mücadele etmesi gerekliliğine inanılıyor. Bu amaca yönelik donanımının sağlanması için gereken bütçe ayrılmış durumda. Ne yazık ki gerek toplumsal yaşama, gerekse ticari yaşama ivme kazandıracak güzellikteki bu öneriye yanıt bile verilmiyor.
Aklımıza şu sorular geliyor. Bir kişinin çıkarı için stada ait olmaktan çıkarılan bölgenin yapılaşmaya açılmaya çalışılması toplum yararına mıdır? Bundan önceki yönetim bir suç işledi. Şimdiki yönetim bu suça katılmak zorunda mı? Yapılacak yonca kavşak planında girişe kapatılacak alanın yaratacağı sakıncalar varsa açıklanması gerekir. Sorun kent planlaması ya da mimari açıdan ise bırakın ona bilirkişiler karar versin. Görüntü kirliliğinden söz edilecekse, oraya yapılacak yapı kar amaçlı olduğu için daha fazla görüntü kirliliğine yol açmayacak mı? Kentin yararına olacak işlere imza atmak neden reddedilir? Sıkıntı kimdir, kimlerdir? Karacabey midir? Belediyespor mudur?
Kamu hizmetine soyunanların görevi bireysel çıkarlara hizmet etmek olmamalıdır. Topluma mal olacak tasarılar, bilimin ışığında incelenerek halkla paylaşılmalıdır. Kamuoyumuzu bu tasarıya sahip çıkmaya ve birlikte düşünüp, araştırıp karar vermeye çağırıyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.