Coşkun, Bosna Hersek Silahlı Kuvvetler Günü’nde

Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Coşkun, her yıl 5 Aralık’ta düzenlenen ‘Bosna Hersek Silahlı Kuvvetler Günü’ne katıldı.
Karacabey’i temsilen, beraberinde Bursa Dernek Başkanı Yusuf Öztürk’le birlikte Ankara’ya çıkarma yapan Cengiz Coşkun, günün anısına ziyaretler kapsamında; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Danışmanı Harun Akın, Bursa siyasetinin önemli ismi Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in konuğu oldu. Coşkun, daha sonra Bosna Hersek Silahlı Kuvvetler Gecesi’ni düzenleyen Büyükelçi Bekir Sadoviç, Başkonsolos Began Mühiç gecesinde hazır bulundu.
Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri’nin kuruluşunun 12. yıl dönümü Ankara’da verilen resepsiyonla kutlandı. Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Bekir Sadoviç ve Askeri Ataşe Cemal Maşinoviç’in ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen kutlamaya, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, diplomatik misyon temsilcileri ve davetliler katıldı.
Askeri Ataşe Maşinoviç, burada yaptığı konuşmada, Bosna Hersek silahlı kuvvetlerinin kurulduktan kısa süre sonra hızlıca geliştiğini ve dünya çapında barış misyonlarında yer aldığını belirtti. Maşinoviç, Bosna Hersek’in NATO’ya üyelik sürecinin başladığını ve kısa sürede tam üyelik almayı beklediklerini dile getirdi.
Bu süreçte birçok ülkenin kendilerine destek verdiğini kaydeden Maşinoviç, “Türk ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Bosna Hersek silahlı kuvvetlerinin en büyük desteklerinden biri olmuştur. Türkiye’ye cömert ve koşulsuz desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.