Coşan: Gölecik projesiyle Karacabey kalkınacak

Coşan: Gölecik projesiyle Karacabey kalkınacak
Karacabey Demokratik Sol Parti Belediye Başkan Adayı Murat Coşan, ilçenin içme suyu sorununa karşı projelerinin hazır olduğunu belirtti.
30 yıldır anlatılan Gölecik barajı projesinin masaldan ibaret olduğuna dikkat çeken Coşan, konuya daha gerçekçi ve belediye olanaklarıyla hayata geçireceklerini iddia etti.
Gölecik Barajı projesini anlatan DSP Belediye Başkan Adayı Murat Coşan, “11 metre yüksekliğe bir set inşa edip suyu depolayacağız.
Secimden hemen sonra projeyi tamamlayıp, Haziran ayı içerisinde yapımına başlayacağız. Güvenlik tedbirleri ve çevre düzenlemesi yapacağımız göletimizde balık üretip mesire yeri haline getireceğiz. Kontrollü (belli büyüklükte ve gramajda) avlanmasına müsaade edeceğimiz balıklardan cüzi bir ücrette talep edeceğiz. Böylece, çocuk parkı v.b. tesisleri kurup bakımını yapabilecek, güvenlik elemanının maaşını bu sayede belediyeye yük olmaktan kurtaracağız. İleride yine belediyeye gelir ve Karacabey’liye iş olanağı yaratacak olan kaynak suyu dolum tesislerini hayata geçirip çevre il ve ilçelere şişe suyu satacağız. Ayrıca buradan elde edilecek olan düşük elektrik enerjisiyle de arıtma tesisini ve sokak ışıklandırması sorununu çözeceğiz. Öğrenciler arası su sporları yarışmaları (kano, yüzme su kayağı, yelken) gibi sosyal aktiviteler düzenleyerek insanların eğlence olanaklarını arttıracağız. Nakil hatlarında olası bir arıza ihtimaline karşı su depolama olanakları araştırılıp, uygun yerlerde yedek su kaynakları bulundurulacak. Yüzey akışıyla sağlanacak olan suyun belediyeye maliyeti azalacağından içme suyunun fiyatı doğal olarak düşecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.