Çöplükten bal damlıyor

Fabrikalardan çöp dökme parası alınmaya başlayınca yeni bir “Rant Kapısı”açıldı.
Çöplükten bal damlıyor
* Karacabey Soğan Pazarı arkasındaki Belediye’ye ait çöplüğe çöp dökümü ücretlendirilince, ortaya çıkan günlük 1000 YTL tutarındaki rantın ihalesiz olarak el değiştirmesi tepkilere neden oldu.
* Karacabey Belediyesi tarafından çöplüğün ikinci şahıslara ihalesiz devredilmesinin suç oluşturduğu vurgulandı.
* Çevre Belediyelerin tamamının çöp işlerini, yasalar uyarınca ihale açarak özelleştirdiğini ve bütçelerine büyük kaynak sağladığını belirten Karacabeyliler, ayyuka çıkan hukuk dışı davranışlara artık son verilmesi gerektiğini söyledi.
Karacabey Belediyesi’nin keyfi uygulamalarına bir yenisi daha eklendi.
Soğan Pazarı arkasındaki “Karacabey Çöplü-ğü”nün işletme işinin ikinci şahıslara devredilmesinde kayırma ve art niyet olduğunu belirtilirken, Belediye Başkanı bu konuda sert bir dille eleştirildi.
Belediye’nin 29.11.2006 gün ve 06/0694 sayılı encümen kararıyla çöplüğün başka bir firmaya verildiği ancak, aradan 3 ay geçtikten sonra fabrikalara resmi yazı gönderilerek ton başına 40 YTL istendiğini belirten Karacabeyliler, bu uygulamayla birilerine haksız rant kapısı açıldığını söyledi.
Çevre ilçelerde “Çöp İşleri”nin ihale açılarak özelleştirildiğini ve belediyelere önemli kaynaklar sağlandığını belirten vatandaşlar, Encümenin böyle bir yetkisi olmadığını ve ihale açılması gerektiğini vurguladı.
Belediye çöplüğüne fabrika ve kurumların günde yaklaşık 25 ton atık döktüğü ve bunun parasal değerinin 1000 YTL’yi bulduğu ileri sürüldü.
Belediye’nin çöplüğü önce bedavaya elden çıkarmasının ve sonra fiyatlandırmasının kafaları karıştırdığını dile getirten vatandaşlar “Kimlere ne menfaat sağlanmaya çalışılıyor? Çevre belediyeler bu işi neden ihale ile yapıyor? Karacabey’in sahibi yok mu? “Belediye Çöplüğü” bir oy için mi el değiştirdi? Ayyuka çıkan ve bardağı taşıran belediyedeki usulsüzlüklere dur denilmelidir. Belediye Çöplüğü’nden pis kokular geliyor. Geçen yıl Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanı tam düşürülmek üzereyken muhalefet üyelerinden biri oylamaya katılmadı. Bunun sayesinde de Başkan kıl payı düşmekten paçayı kurtardı.
“Belediye Çöplüğü” el değiştirdikten sonra, kurum ve kuruluşlara resmi yazılar gönderilerek dayatma yapılması çok düşündürücüdür. Çöp işlerinde Belediye’nin araçları kullanılıyor. Özel firmaya %75 senin deniliyor. Bu anlayışla Karacabey çöplükten kurtulur mu? Siyaset ve ticaret işleri iyice karıştı. Meclis üyelerinin neden sesi çıkmıyor? Karacabey’i kim düşünüyor?” diye yakındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.