ÇOCUKLARIMIZA KIYMAYIN EFENDİLER !

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

İktidar partisinin liberal söylemlerinden biri de 2023 Türkiye ‘si. Söylemler; sistem partileri kendisini sunarken sistemin efendilerince empoze edilen tanımları kullanır. Akp’nin belli art niyet çerçevesinde kullandığı 2023 hedefi art niyetsiz düşünsek bile eğitimde getirdiği 570’lerin Arabistan ‘ı. Orasından burasından çekiştirerek durmaksızın sundukları eğitim tasarılarının hepsi patladı. Akp’nin düşleri jet; gerçekler yalınayak geriye gidiş. Her yıl değiştirdikleri eğitim sistemimizde felaket üstüne felaket yaşıyoruz. Diplomalı eğitimsiz ve öğrenimsizler katlanarak artıyor.
Liseye yerleştirme sınavlarında 91.687 çocuğumuz Akp sistemsizliği nedeniyle açıkta kaldı ! Yani hiçbir liseye kaydolamadı. İmam Hatipleri; Cumhuriyet değerlerinden ve Laiklikten öç almak için kullandıkları, amaçlarının din eğitimi olmadığı kanıtlandı. Hane başına açmaya çalıştıkları İmam Hatiplerin yarısını bile dolduramadılar. 150 bin çocuğumuz “zorlama İmam Hatip seçme” yüzünden istemeyerek İmam Hatip okullarına gidecek. Not ortalaması 92 ila 95 olan başarılı, zeki ve ülkeye yararlı çocuklarımızı açıkta bırakan bir iktidar bunu ülkesine nasıl ve niye yapar? İmam Hatiplerdeki çocuklarımızı “dinini öğrenmesi ” için gönderiliyor denilerek % 56’sını okuma-yazma sıkıntıları içinde “eğittiğini ve öğrettiğini ” sanan Akp Türkiye’mize kötülükler yapmaya devam ediyor. Bilimi reddeden Akp düşüncesi Türkiye ‘yi eğitimde götürse götürse 570’lerin Arabistan ‘ın Cahiliye Dönemine götürür. Ki zaten toplumda öne çıkardıkları cemaat ve tarikatların soysuz, insanlık dışı, din dışı eylem ve söylemleri buna en büyük kanıt.
Ya Yüksek Öğrenim adayı çocuklarımız? Onlarca birincinin çıktığı dönemlerden Temel Yeterlilik Testi, sayısal, sözel ve eşit ağırlıkta birer; yabancı dilde 5 aday 500 puan alabildi. Türkiye ortalamaları yerin dibine geçmiş durumda! Alan Yeterlilik Testinde Türk Dili Edebiyatında 24 soruda ortalama 4, 743 doğru yanıt yani 5 bile değil. Tarih 10 soruda ortalama 1, 617 doğru yanıt yani 2 bile değil. (Tarih çakma yazar, yalan senaryo ve bilgisiz insanların çektiği dizilerden öğrenilmez.) Matematik 40 soruda ortalama 3, 923 doğru yanıt; fizik 14 soruda 0, 467 (Yarım bile değil ) ; kimya 13 soruda ortalama 1, 109 doğru yanıt; biyoloji 13 soruda 1, 669 doğru yanıt. Temel Yeterlilik Testinde, Türkçe 40 soruda 16, 179 ortalama yanıt; sosyal bilimlerde 20 soruda 6, 003 ortalama doğru yanıt; temel matematik 40 soruda 5, 642 ortalama doğru yanıt; fen bilimlerinde 20 soruda 2, 828 ortalama doğru yanıt. Yani her çocuğumuz için geçerli Temel Eğitimde bu noktadayız ve 16 yıllık Akp iktidarının ülkemiz eğitimine ihanetidir, bu. Bir Lise Edebiyat Bölümü mezunu ( son 2 yılında) hiç kimya, fizik, matematik görmemiş biri olarak bu ortalamalarla öğretmenlerimizin ve ailelerimizin yüzüne bakamazdık. Çünkü; 80 darbesinin ürünü Anap-Dyp-Akp iktidarlarını görmemiş ve yaşamamıştık. Ve galiba bu yüzden çok şanslıyız.
Dünyaca ünlü Matematikçimiz rahmetli Oktay Sinanoğlu “Türkiye ‘deki Milli Eğitim ne millidir, ne eğitimdir” derken Akp ve benzerlerinin politikalarını çok güzel anlatmıştı. Akp’nin önüne Ulus adı belirtilmemiş Milliliği ile eğitim sistemimizde gelebileceğimiz nokta ancak felaket olurdu, oluyor da.
ÇOCUKLARIMIZA KIYMAYIN EFENDİLER! Çocuklarımızı soysuz, Amerika -İsrail beslemesi cemaat ve tarikatlara teslim etmeyin, EFENDİLER! Çocuklarımızı bilim dışı, Cumhuriyet Değerlerinden uzak, Laik olmayan eğitim sistemleriyle emperyalizmin pençesine ve din adı altında Cahiliye Dönemine teslim etmeyin, EFENDİLER!
Bugün bu ülke için can verenleri, Milliyetçi duygularla hizmet edenleri dua ve minnet ile anıyoruz. Yarınlarda ülkemizi bu duruma sokanları gelecek kuşaklar nasıl anacak, düşünmek bile istemiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.