Çocuklarımıza birlikte sahip çıkmalıyız!

*İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün semineri büyük ilgi gördü.

 Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki programa Milli Eğitim Şube Müdürleri Nevzat Kaya, Mehmet Arı ve Mehmet Aydın’ın yanı sıra okul müdürleri, idareciler ve çok sayıda öğretmen katıldı.

            Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kahraman Çınar ve Toplum Merkezi İl Müdürü Erhan Kılıç’ın verdiği seminerde, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında çocuk ihmalleri ve istismarı konularında katılımcılara önemli bilgiler verildi.

            Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak eğitim kurumlarıyla işbirliği içinde çalışmayı amaçladıklarını belirten Müdür Yardımcısı Kahraman Çınar, “Konumuz çocukla ilgili sıkıntılar. Ancak şunu da belirtmek isteriz ki, şiddet gören kadınlarımıza yönelik Bursa’da Kadın Komiteleri var. Bu komiteler, kadınlarımıza sahip çıkarak sığınacak mekanlar sağlıyor. Bunların yanı sıra 0-6 çocuklarımız ile kız ve erkek yurtlarımızla hizmet veriyoruz. Bu yurtlar tamamen ev ortamında faaliyet gösteriyor. Bu şekilde çocuklarımız okullarına gidiyor ve yaşamlarını sürdürüyor” dedi.

            Eğitim camiasının temelini çocuğun oluşturduğuna dikkat çeken Toplum Merkezi İl Müdürü Erhan Kılıç ise, asıl görevlerinin suça meyilli bir çocuğun o eylemi gerçekleştirmesini önlemek olduğunu söyledi.

            İhmal ve istismarların erken teşhis edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, görevlerinin işbirliği içinde sorunların çözümü olduğunu belirtti.

            Erhan Kılıç, “8 yaşındaki bir çocuk yaramazlık yaptığında ve bu nedenle ailesi tarafından dövüldüğünde bu normal karşılanan bir durummuş gibi algılanıyor. Ancak beden dokunulmazlığı diye bir şey var. Bu konuda kim ne kadar bilgiye sahip? Aile bunun ne kadar farkında? Önemli olan ve yanıt arayan sorular bunlardır.

            Aile içindeki şiddet çözülmediği durumlarda devreye biz giriyoruz. Çocuk, genç, yaşlı, kadın ve özürlü vatandaşlarımız için varız. Danışmanlık tedbirlerini biz alıyoruz. İncelemelerimizi yapar, müdahale yada bilgilendirme yoluyla sorunu çözmeye çalışırız. Bu gerçekleşmezse ekonomik destek yoluna gideriz. Bu da olmazsa sağlık olanaklarını sunarız. Sorun hala devam ediyorsa çocuğu bulunduğu ortamdan ayırırız. Tabi bu son tercihimizdir. Çocuğun eğitimine devam etmesi bizim için çok önemli. İşte tam da bu noktada sizlerle işbirliğine ihtiyaç duyuyoruz” şeklinde bilgiler verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.