Çırak öğrenci kayıtları uzatıldı

Karacabey Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak, çırak öğrenci kayıtlarının 21 Şubat 2014 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.
3 Şubat 2014 tarihinde sona eren ara dönem çırak öğrenci kayıtların uzatıldığını açıklayan Ak, en az ilköğretim okulu mezunu, kanun kapsamındaki bir işyerinde fiilen çalışan, 14 yaşını bitirmiş, 19 yaşından gün almamış, bünyesi ve sağlık durumu çalıştığı işe uygun olan kişilerin, Mesleki Eğitim Merkezi’ne başvurarak kayıtlarını yaptırmalarının 3308 sayılı kanuna göre zorunlu olduğunu hatırlattı.
19 yaşını geçmiş, ancak daha önce çıraklık sisteminden yararlanmamış kişilerin de çıraklık eğitimine kayıt yaptırabileceklerini belirten Ak, “30.03.2012 tarih ve 6287 sayılı kanun gereği 4+4+4 sistemine göre zorunlu olan, liselerin herhangi bir sınıfından ayrılarak açık liseye kaydını yaptıran ve bir işyerinde çalışan kişiler de Mesleki Eğitim Merkezi’ne kayıt yaptırabilirler. Bu vesileyle çıraklarımıza ve işverenlerimize hayırlı işler ve bol kazançlı günler diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.