Çiftçiyi yok sayan anlayışa son verin!

Ülke tarımının öldürüldüğünü vurgulayan Avil, çiftçinin yıllardır kan ağladığını söyledi: 

Karacabey'de son olarak domates fiyatlarının da dibe vurmasının ardından açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, AKP'nin çiftçiyi yok saydığını bir kez daha vurguladı.

Çiftçinin yüzünün bir türlü gülmediğini belirten Avil, ülke tarımının öldürüldüğünü söyledi.  Domates üreticisinin kan ağladığını kaydeden Avil, AKP iktidarının sadece çiftçinin emeğini boşa çıkartmakla kalmadığını, aynı zamanda da saman dahi ithal edecek kadar ülkenin dışarıya bağımlı hale getirildiğini vurguladı.  

Avil, 'Serbest piyasa denilerek salça fabrikaları başıboş bırakılıyor. Çiftçi tek taraflı sözleşmelere mahkum oluyor. Devlet bu fabrikaları denetleyemiyorsa, çiftçiyi desteklesin. 14 kuruşa domatesini satan üretici nasıl işin içinden çıkacak. Mazottaki pahalılığı hepiniz biliyorsunuz. İktidar çiftçiye 1,5 liradan mazot vermedi, ama yatları, gemicikleri olanlara, uçak filosu olanlara mazotu 1,5 liraya verdi. Köylüye, üreticiye ise 4,50 liradan vermekte. Sandıkta bunun hesabını siz sorun' diye konuştu.

 

Avil, “CHP olarak Türkiye'nin yolunu, rotasını istenilen, özlenilen yöne çevireceğiz. İktidara geldiğimizde, CHP olarak ekonomimizin düzeleceği müjdesini şimdiden veriyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.