Çiftçiye Selektör Makinesi desteği

Karacabey Ziraat Odası, dün ilçe basınıyla kahvaltıda buluştu. Karacabey çiftçisine 4 adet Selektör Makinesi kazandırdıklarını belirten Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, ilçe tarımı ve faaliyetleriyle ilgili önemli bilgileri paylaşırken, gündeme dair de dikkat çeken mesajlar verdi.
‘Karacabey çiftçisi olarak daha çok çalışmalıyız’
Coşkun Izgara Parkada’da gerçekleşen kahvaltı programında ilk olarak 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimi hakkında konuşan Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, “Ülkemize büyük geçmiş olsun. Vatan uğruna can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu olay, ülke olarak bizi daha da birleştirdi. Karacabey çiftçisi olarak daha çok çalışmalı, kattığımız katma değeri daha da yükseltmeliyiz.” dedi.
Çiftçiye selektör makinesi hizmeti
Daha sonra Ziraat Odası’nın ilçe çiftçisine kazandırdığı 4 adet Selektör Makineleri hakkında bilgi veren Başkan Erdem, söz konusu makineleri Büyükşehir Belediyesi’nden alarak; ilçede buğday, arpa, yulaf ve fi ekiminin yoğun olduğu Karakoca, Canbaz, Dağkadı ve Danişment Mahalleleri’ne teslim ettiklerini kaydetti. Ziraat Odası’na ait Karacabey merkezde bulunan 1 selektör ile birlikte ilçe çiftçisine toplamda 5 makine kazandırdıklarını belirten Erdem, “Bursa Büyükşehir Belediye’mizden alınan 4 adet Selektör Makinesi saatte 2,5 ton kapasitelidir. Bu makineleri ilçemizde buğday, arpa, yulaf ve fi ekiminin yoğun olduğu Karakoca, Canbaz, Dağkadı ve Danişment Mahalleleri’ne teslim ettik. 1 makine de Karacabey merkezde var. Toplamda 5 Selektör Makinesi ile hizmet çıtamızı yükselttik. Bu makinelerin temininde bizlere destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe ile Karacabey Belediye Başkanımız Sayın Ali Özkan’a çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
‘Merdivenaltı firmalar bezelyeye darbe vuruyor’
Bezelye konusunda bazı merdivenaltı firmaların dışarıdan hayvan yemi adı altında bezelye getirdiklerine dikkat çeken Başkan Erhan Erdem, bu duruma tepki gösterdi. Erdem, “Bazı merdivenaltı firmalar Türkiye’ye hayvan yemi olarak bezelye ithal ediyor. Bunlar paketlenerek piyasaya sürülüyor. Bu durum da ilçede marka değeri olan fabrikalarımız ile çiftçilerimizi olumsuz etkiliyor. Çünkü fabrikalar Karacabey’de çiftçilerin dalından taze bezelyelerini alıyor. Ancak dışarıdan getirdikleri bezelyeleri paketleyerek piyasaya süren merdivenaltı bazı firmalar, rekabeti engelliyor. Bu durum bizleri de oldukça rahatsız ediyor.” dedi.
‘Bor sorunu için rapor hazırlıyoruz’
Daha çok Mustafakemalpaşa çiftçisini ilgilendiren ancak Karacabey merkezin yanı sıra Bakırköy ve Uluabat çiftçisine de olumsuz yansıyan sulama suyunun bor madenine karışmasıyla ilgili konuşan Başkan Erdem, Ziraat Odası olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na rapor sunacaklarını söyledi. Bu konuda Mehmet Aydemir başkanlığındaki Mustafakemalpaşa Ziraat Odası ile işbirliği içinde olduklarını belirten Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, suya karışan bor madeninin başta toprağı olumsuz etkilediğini, bununla birlikte üretimde de önemli sıkıntılar yarattığını kaydetti. Erdem, bitki yaprakları, toprak ve sudan aldıkları numuneleri rapor haline getirerek en yakın zamanda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na sunacaklarını duyurdu.
24 Temmuz Basın Bayramı’nı unutmadılar
Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltı programı sonrası gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı da unutmayan Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem; ilçedeki Meltem, Takip, Haber ve Yörem Gazetesi temsilcilerine çikolata hediye etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.