“Çiftçiye hizmet kutsaldır”

Karacabey Ziraat Odası’nın çiftçiye yönelik gerçekleştirdiği makine ve ekipman desteği tüm hızıyla sürüyor. Erhan Erdem başkanlığındaki Karacabey Ziraat Odası yönetiminin, göreve geldikleri 22 ay gibi kısa sürede çiftçiye yönelik gerçekleştirdiği hizmetler takdir topluyor. Şu ana kadar köylere 106 makine-ekipman dağıtan Ziraat Odası, Türkiye’deki ziraat odaları içinde böyle bir hizmeti gerçekleştiren tek kurum oldu.
Ziraat Odası bu kapsamda, çiftçinin yararına kullanılmak üzere kırsal mahallelere yaptığı ekipman dağıtımına bundan sonraki süreçte de devam edeceğini duyurdu.
Karacabey Ziraat Odası dün de; Bakırköy (2 adet), Hotanlı (1 adet), Küçükkaraağaç (1 adet), Yenisarıbey (1 adet), Ortasarıbey (1 adet), Eskisarıbey (1 adet), Sazlıca (1 adet), Ova Hamidiye (1 adet), İsmetpaşa (1 adet) ve Akhisar’dan (1 adet) oluşan 10 mahalleye Sıra Üzeri Tohum Yatağı Baskı Makinesi verdi.
Çiftçiye hizmeti kutsal bir görev bildiklerini dile getiren Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, “Unutmayalım ki toprak da canlıdır. Her canlı gibi toprağın havaya, neme ve ısıya ihtiyacı vardır. Tekniğine uygun olarak işlenmemiş tarladan; istediğimiz verimi değil, sadece toprağın verdiği kadarını alabiliriz. Toprağımızı tekniğine uygun olarak işlemek suretiyle ısı, nem ve havalanmayı sağlamanın yanı sıra, toprağın yapısının da düzeltilerek, bitki kök sisteminin gelişmesine ve yayılmasına uygun bir ortam hazırlanması da gerekmektedir. Tarımsal mekanizasyonun amacı insan iş gücünün verimini arttırarak yapılan işin maliyetini düşürmektir. Bu, direkt olarak birim iş için sarf edilen zamanın azaltılması veya endirekt olarak birim alandan elde edilen verimin arttırılması ile gerçekleşir.
İşte bu düşüncelerden yola çıkarak Karacabey Ziraat Odası olarak bizler, çiftçilerimizin iş gücünü azaltmak ve onlara daha faydalı olmak amacıyla başlattığımız ekipman desteğimizi sürdürüyoruz. Proje kapsamında 10 mahallemize 11 adet Sıra Üzeri Tohum Yatağı Baskı Makinesi hediye ettik. Ekipman desteğimiz bundan sonra da devam edecektir. Ziraat Odası her zaman çiftçinin yanında, çiftçinin hizmetindedir.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.