“Çiftçinin halinden çiftçi anlar”

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, yenilenen MHP ve CHP yönetimini ziyaret ederek başarı diledi.
Yönetim kurulu üyeleri ve delegelerle birlikte ilk önce MHP’nin yeni İlçe Başkanı Hüseyin Erol’un konuğu olan Hasan Karahasanoğlu, daha sonra CHP İlçe Başkanı Gönül Avil ile bir araya geldi.
MHP ve CHP ilçe başkanlarına çiftçinin sorunlarını aktaran Hasan Karahasanoğlu, önemli mesajlar da verdi. Genel seçimlerde partilerin milletvekili adaylarını belirlerken çiftçilere öncelik verilmesini isteyen Karahasanoğlu, TBMM’nde çiftçinin yeterince temsil edilmediğine dikkat çekti. Karahasanoğlu, “Çiftçiyi tarımla uğraşan daha iyi anlar. Tarımda sıkıntılarımız çok. Ürünlerimizin para etmemesi bir yana artan maliyetler ve hava koşulları çiftçimizi perişan ediyor. Pancar sıkıntımız patlak verdi. Pancar ekicilerimiz polar kurbanı oldu. Bu sıkıntı nedeniyle yaklaşık 1,5 milyon lira kayboldu. Çiftçi üretmekten korkar hale geldi. Tarla satışları arttı. Köklü bir tarım reformuna ihtiyaç var. İsteğimiz, milletvekili aday belirlemede çiftçilerimize öncelik tanınmasıdır. Yani iktidar ya da muhalefet partilerimiz, çiftçilikle uğraşanları ilk sıralara yazarlarsa, çiftçi temsilcileri olarak çok mutlu oluruz” diye konuştu.
İyi niyetlerle yola çıktıklarını belirten MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, çiftçinin her zaman yanında olacaklarını ve sorunlarını her platformda duyurmaya çalışacaklarını söyledi. “Çiftçi bu milletin efendisidir. Çiftçinin temsilcisi olmaya hazırım” diyen Erol, MHP çatısı altında milletvekili olmak isteyen çiftçiler için de ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.
Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu’nun düşüncelerine hak verdiklerini dile getiren CHP İlçe Başkanı Gönül Avil de, “Tarım bizim her zaman önceliğimizdir. Son 10 yılda uygulanan politikalar nedeniyle tarım yaptırılamaz hale getirildi. Çiftçimizin lehine olacak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.