Postane mi? Banka mı? Milli Piyango Bayisi mi?

4 Aralık Salı günü Postane'de yaşanan sıkıntıları; “Postane'de eleman yetmiyor herhalde!” başlıklı yazımla anlatmaya çalışmıştım. 24 Aralık Pazartesi günü yine Asker oğluma havale göndermek için Postaneye gittiğimde gözlerime inanamadım!!!
Acaba anlatmak istediğimi anlatamadım mı? Yoksa tersten mi anladılar diye düşündüm!
Zira yazımdan 3 gün sonra çarşıda karşılaştığım AKP İl Yönetim Kurulu Üyelerinden Ali Özkan Bey bana teşekkür ederek, yanındaki İlçe yöneticilerinden Erhan Beye; “Hayri Ağabeyin yazısını okudun mu? Çok güzel bir konuya değinmiş. Akşamki toplantıda gündeme alın. Bu konu çok önemli” talimatı verdi. Askerlerden alınan komisyon bedelini hatırlattığımda Ali Bey, “Bu konuyu da dile getir” dedi. Kendilerine teşekkür ettim, ayrıldık.
24 Aralık günü Postane'ye tekrar gittiğimde şaşırdım! Postane'nin içi tıklım, tıklım dolu, 2 gişe çalışıyor! Güvenlik görevlisinin elinde bir deste milli piyango bileti, seyyar bayi gibi Postane'nin içinde dolanarak bilet satıyor! İşlem yapan gişe memurları ısrarla bilet satmaya çalışıyor!
Aldığım sıra numarasını Müdür Beye gösterdim, numaram 425, bekleyen sayısı 100 kişi yazıyor!; Müdür Bey, yazdığımın hiç faydası olmamış üstelik piyangoculuğa da başlamışsınız sözüme, gülümseyerek cevap verdi!
İlk yazımdan sonra görüştüğümüzde Müdür Bey; “Şubeler merkezden bilgisayarla takip ediliyor. Merkez yapılan aylık işlemi memur sayısına bölüyor. Memur sayısı yeterli diyorlar.”
Müdür Beyin bu sözüne, Yoğunluk yaşandığı günler, sizde içerdeki boş gişeleri boştaki memurlarla doldurun cevabıma Müdür Bey gülerek cevap verdi. “Elimde gişelere koyacak yeterli eleman yok ki!” Müdür Beyin bu sözünden bir sürü malzeme çıkar!
Benim çıkardığım şu, öncelikle müdür beyden bu konuda akıl hocalığı yaptığım için özür diliyorum. Bu kadarcık işe aklı ermeyeni müdür yaparlar mı? Eldeki kumaştan çıkan elbise bu! Ancak eleman sayısı yeterli, kalifiye eleman yeterli değilse o kadar vasıfsız elemanı postaneye kim yerleştirdi!
Öyle veya böyle bu işi bozacakta, çözecekte tabiî ki yetkililer. Şehirde oturan işini daha sonra da görebilir. Düşünün ki köyden gelmiş bir kişi postanede 2 saatini geçirirse, diğer işlerini yapmaya zamanı kalır mı?
Diğer yazımda yazdığım gibi bir de köy otobüsünü kaçırırsa ne olur? Sanıyorum bu halka zulüm gibi gelir.
Yetkililere sesleniyorum; lütfen bu önemli meseleleri çözün, ancak önce bir karar verin, bu kurum Postane mi? Banka mı? Milli Piyango Bayisi mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.