Çiftçilere “rampa” oyunu mu oynanıyor?

Karacabey Sazlıca Mahallesi’ndeki yükleme rampasının kiralayan kişi tarafından çalıştırılmaması, domates üreticilerini sıkıntıya soktu. Domateslerini, aynı kişinin kiraladığı Ortasarıbey Mahallesi’ndeki rampaya götürmek zorunda kalan çiftçiler, burada yaşanan yoğunluk nedeniyle uzun kuyruklar oluştuğunu belirterek, rekabet ortamının da engellenmeye çalışıldığını ileri sürdü.
Büyükşehir yasasıyla birlikte Belediye’ye tahsis edilen köylerdeki yükleme rampaları, ihale usulü kiraya verildi. Sazlıca ve Ortasarıbey’deki yükleme rampalarını kiralayan Aytaç Demirel, önceki hafta Sazlıca’daki rampayı kapattı. Domateslerini Ortasarıbey’deki rampaya götürmek zorunda kalan çiftçiler, köylerindeki rampanın kapatılmasına tepki gösterdi. Ortasarıbey’de yoğunluğun artmasıyla uzun süre sıra beklemek zorunda kaldıklarını dile getiren çiftçiler, rekabet gücünün de ortadan kaldırılmaya çalışıldığını söyledi. Köylerindeki yükleme rampasının bir an önce açılmasını isteyen Sazlıcalı çiftçiler, aynı kişiye birden fazla rampa kiralanmaması gerektiğine de dikkat çekti.
Sıkıntı Başkan Özkan’a iletildi
Sazlıca Muhtarı Sinan Argın, domates üreticilerinin rampa sıkıntısını Belediye Başkanı Ali Özkan’a iletti. Köylerindeki rampanın kapatılmasıyla sıkıntıya girdiklerini aktaran Muhtar Sinan Argın, Başkan Ali Özkan’dan yardım istedi. Başkan Ali Özkan’ın ise, bu sezon için bir şey yapılamayacağını, ancak aynı kişiye birden fazla rampa kiralanmaması konusunun önümüzdeki yıl için değerlendirileceğini söylediği öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.