Çiftçi bu kez pancar için ulusal kanalda

Daha önce ‘Türk Tarımının Sorunları ve Çözüm Yolları’nın paylaşıldığı Ulusal Kanal’da yayınlanan ‘Büyüteç’ programına katılan ilçemiz çiftçilerinden Engin Çiftçi’ye bir davet daha geldi.
Program yapımcısı ve sunucusu ile kurduğu diyalogla olumlu bir portre çizen Çiftçi bu kez 7 Ekim Cumartesi günü saat 11:00’de yayınlanacak programa katılacak.
USMER Tarım Bölümü Başkanı Süleyman Yurddaşer’in davetini kabul eden Çiftçi’nin hazırlıklara başladığı öğrenildi.
USMER’in katkılarıyla canlı yayınlanacak olan programın sunuculuğunu Can Karadut’un yapacağı ve 2 saat süreceği bildirildi.
Programın ağırlığının ise pancar, tütün ve pamuk tarımı ile ilgili olacağı belirtildi. Bölgemizde yeniden üretime geçen Susurluk Şeker Fabrikası ile yeniden önem kazanan pancar ekiminin ve sorunlarının anlatılması için yine Karacabey’li bir çiftçinin çağrılması ve Ulusal Kanal’ın ilçeye ilgi göstermesi memnuniyetle karşılandı. Üretim ekonomisini savunan kanalın bu yönden ülke tarımı için Karacabey’i önemsediği belirtildi.
Engin Çiftçi özellikle polar sorununu gündeme getireceğine dikkat çekerek, “Pancar ekimi stratejik önemdedir, kapitalizmin tutsaklığına yakalanmış siyasetçilerin pancar ekimi için tutarlı, ulusal çıkarlara dayalı politikalar üretmesinin ön koşul olduğu bilinmelidir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.