CHP’NİN TOSUNCUĞUNA AKKUŞ KORUMASI

İBRAHİM BURSALI’NIN HABERİ

*CHP Karacabey Örgütünün, Kurultay Delegesi Sinan Çiftçi ile ilgili ihraç istemi kınamayla geçiştirildi. İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un bu konuda ikili oynadığı belirtildi. Akkuş’un, konuyu yakından izleyenlere, “Merak etmeyin, ihraç edildi” derken, sürekli parti suçu işleyen “Tosun”cuğa kınamayla yetinilmesi şaşkınlık yarattı.

*CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un, dolandırıcılık, şantaj, tehdit, taciz, hakaret, iftira suçlarını gerçekleştirdiği için yargılanan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu aşağılayan yazılar yazan, Burhan Kuzu’ya danışmanlık yapan, Zindaşti ile ilişki içinde olduğu söylenen ve her seçimde rakip partilere çalışmasıyla dikkat çeken Sinan Çiftçi’yi neden sahiplendiğine yanıt aranıyor.

*Partililer, Karacabey’deki yerel seçimlerin yitirilmesine neden olan Çiftçi Ailesine toz kondurmayan İl Başkanı Hüseyin Akkuş’u hedef tahtası yaptı.

Karacabey CHP’nin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na gönderdiği Kurultay Delegesi Sinan Çiftçi’nin kınama cezası ile idare edilmesi şaşkınlık yarattı.

İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un, bu konuda ikili oynadığı dile getirildi. Akkuş’un, konuyu yakından izleyenlere, “Merak etmeyin, Sinan Çiftçi ihraç edildi” derken, tosuncuğun kınama cezası ile idare edilmesine anlam verilemedi.

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’tan, dolandırıcılık, hakaret, şantaj, tehdit, taciz ve iftira atma suçlarından yargılanan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu aşağılayan yazılar yazan, AKP eski milletvekili Burhan Kuzu’ya danışmanlık yapan, Zindaşti ile ilişki içinde olduğu söylenen ve her seçimde sürekli rakip partilere çalışmasıyla dikkat çeken Sinan Çiftçi’yi neden sahiplendiğine açıklık getirmesi istendi.

Partililer, Karacabey’deki yerel seçimlerin, “Tosun”cuğun ve Ailesinin rakip partilere çalışmasına  göz yumulması nedeniyle kaybedildiğini dile getirirken, İl Başkanı Hüseyin Akkuş’u eleştiri yağmuruna tuttu.

Gazeteci Uğur Dündar, Siyasetçi Muharrem İnce, Burhan Kuzu ve Sözcü Gazetesi yazarlarının adını kullanıp işadamlarına, “İhale veririm,” CHP’li belediye başkanı aday adaylarına, “Bağlantılarım çok güçlü, sizi 31 Mart’ta kesin aday yaparım,” İşsizlere, “İş bulurum,” Oğlu cezaevine düşenlere ise Burhan Kuzu’nun avukatı adamımdır, oğlunuzu cezaevinden hemen çıkarırım” diyerek dolandıran (Karacabey Adliyesi’nde 2 yıldır yargılanıyor, 2018/649 Esas) Sinan Çiftçi’yi, partisinin Yüksek Disiplin Kurulu’ndan, CHP Bursa İl Başkanlığı kurtardı.

Annesi Ayfer Çiftçi döneminde CHP’yi özel çiftliği gibi kullanan Sinan Çiftçi ile ilgili 28.09.2019 tarihli kınama yazısı Karacabey’e, İl Sekreteri Mustafa Atalay imzası ile gönderildi.

Kız arkadaşı Ç. Y.’nin babası Av. Mehmet Halim Yıldızoğlu’nu da, Akbank ve İş Bankası şubelerindeki hesap üzerinden 350 bin lira dolandıran CHP Kurultay Delegesi Sinan Çiftçi’nin, AKP’li Burhan Kuzu’ya danışmanlık yaptığı, MHP adayına kapı kapı dolaşarak oy istediği, yerel gazetelerde ve sosyal medyada partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aşağılayan yazılar yazdığı gerekçeleriyle ihracı istenirken, İl Başkanı Hüseyin Akkuş tarafından korumaya alınması yoğun eleştirilere neden oldu. 

Karacabey CHP’nin, Çiftçi’lerin özel çiftliği gibi kullanılmasına göz yuman İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un Ankara delegesi yaptığı Sinan Çiftçi’ye karşı yüksek hayranlığını anlamakta zorlandığını dile getiren partililer, “Dolandırıcılık haberlerine her gün yenileri eklenirken, İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un “Tosuncuk” besleme sevdasını anlamakta zorlanıyoruz. Karacabey’de partimiz bunların yüzünden belediye başkanlığı seçimini kaybetti. Bunlar partimizi dinamitledi. Anlayacağınız yerel seçimlerdeki zararın faturası çok acı oldu. Mal meydanda. Görmeyenler, görmek istemediği için bakanlardır. Sinan Çiftçi’nin avukatlığını yapan Akkuş, biraz da partiyi düşünmek zorunda değil midir?” dedi.

Sinan Çiftçi hakkında açılan onlarca dava bulunmaktadır. Türkiye’nin değişik yerlerinde açılan davaların duruşmalarına bile katılmayan Sinan Çiftçi hakkında birçok yakalama kararı çıkarılmış durumdadır.

SİNAN ÇİFTÇİ’Yİ AKKUŞ ile DÜNDAR PARLATTI

İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un, CHP Ankara delegesi apaleti takarak önünü açtığı, Gazeteci Uğur Dündar’ın da, “Geleceğin genç siyasetçisi” duyurularıyla HALK TV’de program yaptırarak cilaladığı Sinan Çiftçi’nin balonu çabuk patladı.

Siyasetçileri ve gazetecileri malzeme yaparak kısa sürede sivrilen Sinan Çiftçi’nin yıldızı, dolandırıcılık haberlerinin ortaya çıkmasıyla çabuk söndü. Çiftçi, İstanbul medyasında yer alan ve sosyal medyada çalkalanan “CHP’nin Tosuncuğu” haberleriyle Türkiye’nin gündemine oturdu. Boyaları dökülünce kısa sürede batağa yuvarlandı. Sinan Çiftçi öncelikle HALK TV’den kovuldu. Dolandırıcılık olaylarının yayılmasıyla HALK TV’den hemen uzaklaştırılan Sinan Çiftçi’nin, Ankara İletişim Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Siyaset Bilimi öğrenciliğine de son verildi. 2. sınıfta okurken okuldan atılan Sinan Çiftçi’nin, harç yatırmadığı ve 1.5 yıldır da okula hiç gitmediği öğrenildi.

Annesi Ayfer Çiftçi her ne kadar, “Oğlumuz İngiltere’de yüksek lisans yapıyor. Oğlumuzun siyasetteki yükselişini çekemeyenler engel olmaya çalışıyorlar” dese de, fotoğrafa bakıldığında yalan söylediği açıkça anlaşılıyor.

AVUKAT YILDIZOĞLU PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Ankara’da Sinan Çiftçi ile aynı okulda okuyan (Atılmadan önce) Ç.Y.’nin Babası Av. Mehmet Halim Yıldızoğlu, “Tosuncuk” ile ilgili bakın neler söylüyor: “Sinan Çiftçi’nin ilişki içinde olmadığı siyasetçi yok gibi. Öyle anlaşılıyor ki ünlü isimlerle önce resim çektirip arşivliyor. Daha sonra bunları dolandıracağı isimlere karşı etkileme aracı olarak kullanıyor. Bir hayli profesyonelleşmiş. Yürüdüğü karanlık bir yol, hiç iyi görünmüyor. Beni de 350 bin lira dolandırdı. Bu rakamın büyük bölümünü İş Bankası ile Akbank şubelerinden gönderdim. Bir kısmını elden verdim. Daha önce böylesine arsız, böylesine pişkin bir dolandırıcı hiç görmedim. Kendisini uyarmaya çalıştığımızda bize, maddi ve manevi büyük zararlar verdi. Dolandırdığı yetmiyormuş gibi ağza alınmayacak hakaretler yağdırdı. Tehdit etti, şantaj yaptı, aileme iftira attı. 2019/58441, 2019/8676, 2019/137499 Sayılı Dosyalarla yargıya başvurdum. Mücadelemi yasal yollardan sonuna kadar sürdüreceğim. Biz çok zarar gördük, bu acıları hiç olmazsa başkaları yaşamasın.”

Sinan Çiftçi’nin, tehdit, taciz, şantaj, hakaret, iftira ve nitelikli dolandırıcılık suçlarını gerçekleştirdiği için yargıya başvuran  Av. Mehmet Halim Yıldızoğlu, ceza mahkemelerinin sonuçlanmasından sonra manevi tazminat davası da açacağını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.