CHP’li bayanlardan anlamlı ziyaretler

CHP’li bayanlardan anlamlı ziyaretler
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmiş yıllarda büyük hizmetleri geçen bayanlar unutulmadı. CHP Kadın Kolları, ‘Anneler Günü’ nedeniyle ziyaret ettiği Sıdıka Kutku (78) ile Münevver Çal’a (76) duygulu anlar yaşattı.
Kadın Kolları Başkanı Kıymet Kırlı önderliğindeki ziyaretlere Başkan Yardımcısı Nadide Öktem, Belediye Meclis Üyesi Gönül Avil, Gönül Karabaş, Nihal Atış, Nilgün Alan, Aysu Çağlı, Meral Yenialaca ile Huriye Günata katıldı.
Kadın Kolları üyeleri ilk olarak, 1970’li yıllarda CHP Kadın Kolları’nda görev alan Sıdıka Kutku’yla bir araya geldi. ‘Ölene kadar CHP’liyiz” diyen Sıdıka Kutku, 1970’li yıllarda CHP için verdikleri mücadeleleri anlattı.
Sıdıka Kutku, “O dönemlerde çok gezerdik. Halkımıza CHP’yi anlatırdık. Özverili çalışmalarda bulunduk ve partimiz için çok mücadele ettik. Artık bu görev sizlere düşüyor. Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmayın. Atattürk’ün partisine her zaman sahip çıkın ve asla mücadeleyi bırakmayın” dedi.
Daha sonra 1948’den itibaren 30 yılı aşkın süre Kadın Kolları Başkanlığı yapan Münevver Çal’a evinde konuk olan CHP’li bayanlar, burada da duygulu anlar yaşadı.
Bülent Ecevit ile Deniz Baykal gibi CHP liderleriyle olan fotoğrafını gösteren ve o dönemlere ait anılarını paylaşan Münevver Çal, 1999 yılına kadar aktif olarak siyasetin içinde yer aldığını belirtti.
Kızkardeşi Türkan Gürsel’in eski Cumhurbaşkanları’ndan Cemal Gürsel’in gelini olduğunu hatırlatan Münevver Çal, aktif siyasi yaşamında bir çok öğrencinin okumasına katkı sağladıklarına dikkat çekti.
Ziyaretlerden büyük heyecan duydukları gözlenen CHP’li kadınlar, Sıdıka Kutku ile Münevver Çal’a çiçek takdim ederek, ‘Anneler Günü’nü kutladı.
Kadın Kolları Başkanı Kıymet Kırlı, çok anlamlı bir gün yaşadıklarını belirterek, CHP’li olmakla bir kez daha gurur duyduklarını belirtti. Gelecek nesillere en iyisini bırakmak için çok çalışacaklarına dikkat çeken Başkan Kıymet Kırlı, Kadın Kolları olarak mücadeleyi asla bırakmayacaklarının sözünü verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.