“CHP’li Amerikancı olamaz!”

CHP Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, McKinsey krizinin ardından Kızılcahamam Kampı’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün fotoğrafını göstererek, “Bunların hepsi Amerikancı” ifadesini kullanmasına tepki gösterdi.
CHP İlçe Çiftçi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün fotoğrafı üzerinden ‘Amerikancı’ diye yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aslında ilk Cumhurbaşkanı’na olan husumetini ülkenin ikinci Cumhurbaşkanı’na karşı kurduğu şeytanlaştırıcı dille sürdürdüğünü söyledi.
İlk Amerika seyahatine giderken Erdoğan’ın gazeteci Hasan Cemal’e ATA uçağında verdiği mülakatta, “Türkiye’nin en büyük sorunu, CHP’nin anti Amerikancı tutumudur” dediğini hatırlatan Çiftçi, “Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhuriyet Halk Partisi’ni Amerikancılıkla suçlayacak kadar ileriye gidebilmiştir. Şunu söyleyelim: İşgal ordularının gemilerine bakan mavi gözlü dev ‘Geldikleri gibi giderler’ diyorsa o adamın kurduğu partiden Amerikancı çıkmaz, bunu böyle bilsin.” diye konuştu.
CHP İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Gelişmiş hiçbir demokraside kurucu kadrolar, kurucu liderler, milli kahramanlar şeytanlaştırılmaz, hatta eleştirilmez. Hatalarıyla sevaplarıyla ama hayırla yâd edilirken, bugün ülkeyi yöneten son Cumhurbaşkanı ülkenin aslında ilk Cumhurbaşkanı’na olan husumetini ülkenin ikinci Cumhurbaşkanı’na karşı kurduğu şeytanlaştırıcı dille sürdürmektedir. ‘Yeni şartlarda yeni bir dünya kurulur ve Türkiye bu dünyada yerini alır’ diyen İsmet Paşa’nın partisinden Amerikancı olmaz, bunu böyle bilsin. ‘Manda ve himaye kabul edilemez’ diyen Sivas Kongresi’ni birinci kongre belleyen Cumhuriyet Halk Partisi’nden, Amerikan ambargosuna karşı haşhaş ekimini serbest bırakan Bülent Ecevit’in Cumhuriyet Halk Partisi’nden, AKP’nin, “Amerikan askerleri postallarıyla buradan geçip Irak’ı işgal etsin” deyip 1 milyon canın hesabını vermesi gerekirken, bu tezkereye Deniz Baykal’ın önderliğinde direnen Cumhuriyet Halk Partisi’nden Amerikancı çıkmaz, herkes bunu böyle bilsin.
İsmet Paşa ordulara, “Siz meydan muhaberesinin yapılacağı İnönü Meydan Muharebesi’ne, siz Dumlupınar’a çıkın” deyip sonra “Kule boşaldıysa ben ineceğim” dememiştir. İsmet Paşa ve Atatürk o meydan muharebesine kendi canını koymak pahasına gitmiş, orada çarpışmış, gazi olmayı göze almış ve bu milletin yanında yer almış, bu ülkeyi kurtarmıştır. 15 Temmuz’dan ikinci bir İstiklal Savaşı çıkarmak isteyen AKP’liler, bunu kendi partilerine mal etmek yerine, 15 Temmuz’u bu ülkenin tüm siyasi partilerinin ortak darbe karşıtı bir demokrasi zaferi olarak görmelidir. Buradan ne başkomutan, ne meydan muharebesi çıkmaz. Bir tane Başkomutanımız var, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.