Meraya ‘Tecavüz’e men kararı

Kaymakamlık, Şahinköylüleri rahatlatan incelemeyi sonuçlandırdı:
Karacabey Kaymakamlığı’nın Şahinköy Ada Mevkiindeki 26 dönüm meraya ‘Tacavüz’ edildiği gerekçesiyle başlattığı soruşturmada karar açıklandı.
            Şahinköy Tüzel Kişiliği’ne ait 212 numaralı mera parselinde toplam 17 bin 821 metrekarelik kısmın ‘Tecavüz’ edildiği saptandı.
            Temmuz ayı başında köylülerin şikayeti üzerine, meranın yer aldığı 212 numaralı parselde Kaymakamlık Yazıişleri Müdürlüğü ile Kadastro Müdürlüğü’nün yaptığı inceleme sonucu Muhtarlığa gönderildi.
            Karadere’den çıkarılan kumların rahat taşınması amacıyla meranın vasfı değiştirilerek yol yapıldığı anlaşılan incelemeler sırasında, Devlet Su İşleri (DSİ)’nin seddeyi kullandırmadığı ortaya çıktı.
            Şahinköy Ada Mevkii’ndeki 212 Nolu parselde yer alan seddeyi, ‘Yol Bozulur’ diye kullandırmayan DSİ’nin, meranın vasfının değiştirilmesine izin vererek yol yaptırması ise ayrı bir eleştiri konusu oldu.
            Karacabey Kaymakamlığı, özel bir şirketin, kum taşımak için sözleşme dışına çıkarak meraya tecavüz edildiğini belirledi.
Meranın Hazine’ye devredilmesi talebi
Devlet Su İşleri’nin, kapalı kapılar ardında, 212 numaralı parselde, ‘Karadere Islah Projesi’ adı altında, meranın vasfının değiştirilerek Hazine’ye devredilmesi yönünde yürüttüğü çalışmalar Şahinköy’lülerce büyük tepki topladı.
            Bursa İl Mera Komisyonu’nun Şahinköylülerin görüşünü almak için hazırladığı tutanağa onay vermedi.
            Tahsis değişikliğini uygun bulmadıklarını belirten Köy Muhtarı Hayri Tosun, vasfı değiştirilmek istenen meranın köylünün can damarı olduğunu söyledi.
            Muhtar Hayri Tosun, İl Mera Komisyonu’na sunduğu dilekçede; “Köyümüzün ekilebilir tarım alanı çok az olduğundan, halkımız geçimini hayvancılıkla sağlamaktadır. Köyümüze ait 260 dönüm mera bulunmaktadır. Meralık vasfı değiştirilmek istenen alan hayvanlarımızın su içtiği ve durak yapıp dinlendiği önemli bir kısımdır. Yetersiz olan meramızın 54 bin 136,17 metrekarelik kısmının vasfının değiştirilmesini istemek, ölmemizi istemek gibi bir taleptir. İmza listelerinde de görüldüğü gibi, köy halkımızın tamamı meranın bir santimetrekaresinin bile değiştirilmesini istemiyor. Köyümüz halkının mağduriyetinin önlenmesini istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.