CHP’den lösemili çocuklara destek

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, örnek bir davranışa imza atarak, lösemi tanısı konulan 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı ve aynı kaderi paylaşan on binlerce kişiye umut ve destek olmak amacıyla kan bağışında bulundu. CHP’li bayanlar, “Yaptığımız çağrıya uyarak kan bağışında bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Karacabey İlçe Kadın Kolları Başkanı Neşe Göndük, “Lösev’in verilerini göre ülkemizde her yıl 16 yaşın altında 1.500 yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıkıyor. İştahsızlık, kansızlık, zayıflama, bacaklarda kemik ağrıları, cilt altında kanamalar, burun ve dişeti kanamaları ve yüksek ateş löseminin belirtileridir. Yapılan araştırmalarda lösemiye yol açan tek bir etkenin bulunmadığı, bazı etkenlerin bir araya gelmesiyle de hastalığın oluşabildiği ifade edilmektedir. Petrol, yapıştırıcı, boya, asfalt sanayindeki benzen kimyasal etki olarak ortaya çıkarken, sigara, saç diplerinden köklere buradan da kemik iliğine kadar ulaşan saç boyasındaki kanserojen maddeler, meyve sebzelerin DNA yapısını etkileyen zirai ilaçlar, radyasyon ve virüs gibi birçok etken lösemide önemli rol oynamaktadır.
Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda çok daha hassas olmasını, insan sağlığını ilaç tekellerinin eline terketmeyecek önlemleri ivedilikle ve kararlılıkla hayata geçirerek somut adımlar atmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.