CHP’den Din Görevlileri Derneği’ne ziyaret

 

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi önceki gün Din Görevlileri Derneği’nin yenilenen yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. CHP’liler, Dernek Binasında emekli ve görevde bulunan din görevlileri tarafından karşılandı.

Ziyarette konuşan Ulu Camii Müezzin Kayyımı ve Din Görevlileri Derneği Başkanı Yaşar Nurcan, yaz kurslarının ve yaş sınırının kalktığına dikkat çekti.

Nurcan, “Çocuklarımızın kendisiyle ve toplumla barışık iyi birer insan olarak yetişmeleri, din konusunda doğru ve sağlıklı bilgi edinmeleri, din eğitimini yeterli düzeyde, zamanında ve doğru bir yöntem ve içerikte almaları, anne-babaların sorumluğunun bir parçası olduğu kadar toplumsal bütünlüğümüz, yavrularımızın ileride yanlış telkinlere maruz kalmamaları, manevî boşluğa düşmemeleri, dinî kimliklerinin inşası ve özgüvenlerinin yüksek olması açısından da son derece önem arz etmektedir. Zira Kur’an öğretimi, din eğitiminin en temel unsurlarındandır. Çocuklarımızın Kuran’la buluşmaları, anne- babaların evlatlarına bırakabilecekleri en güzel mirastır” diyerek ziyaretlerinden dolayı CHP İlçe yöneticilerine teşekkür etti.

Yaşar Nurcan, yönetim kurulu olarak Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece olan Berat Kandilinin Karacabeylilere ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını diledi.

CHP İlçe Başkanı Gönül Avil ise, birlik ve beraberlik duygularına işaret etti. Avil, “Bu güzel ülkede, bu güzel coğrafya da hepimiz burnumuz kanamadan, kucaklaşarak, dostça bir arada yaşamalıyız, yaşayacağız. Bu ülkede herkes barış içerisinde yaşamalıdır. Bu ülkede herkes birbirine selam vermelidir. Siyasi görüşü ne olursa olsun, rengi ne olursa olsun kavgaya değil, barışa, dostluğa ihtiyacımız var, beraber yaşamaya ihtiyacımız var. Demokrasi kavga kültürü değildir, demokrasi uzlaşma kültürü olduğuna dikkat çeken Avil, Din Görevlileri Derneği yönetimine bu güzel karşılamadan dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Ziyaret sonunda Din Görevlileri Derneği Başkanı Yaşar Nurcan ve yönetim kurulu üyeleri, CHP’lilere kitap hediye etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.