CHP’den demokrasi şölenine davet

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gönül Avil, milletvekili adaylarını belirlemek için Pazar günü yapılacak olan ön seçime tüm üyeleri beklediklerini duyurdu.
CHP Bursa milletvekili adayları, parti üyeleri arasında yapılacak ön seçimle belirlenecek. Karacabey’de Pazar günü sandık başına gidecek olan üyeler, 72 aday adayı arasından 18 kişilik listeyi oluşturacak.
Partisinin demokrasi açısından örnek bir karar aldığını dile getiren CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve demokrasiyi getiren CHP ilklerin partisidir. Partimiz, demokrasinin giderek daraltıldığı günümüzde örnek bir karar aldı. Milletvekili adaylarımızı üyelerimiz belirleyecek. Anlayacağınız kukla milletvekili olmayacak. Pazar günü yapılacak ön seçimde üyelerimiz, TBMM’de görmek istedikleri isimleri kendileri seçecek.
Üyeler, 72 aday adayının yer aldığı listedeki isimlerin karşısında en az 9, en fazla 18 ismi işaretleyerek oy kullanacak. 9’un altında ya da 18’in üzerinde işaretleme yapılan oylar geçersiz sayılacak.
Karacabey’deki ön seçim Cumhuriyet İlkokulu’nda gerçekleşecek. Oy verme işlemi saat 08.00’de başlayacak ve 17.00’de sona erecek. Hazırlıklarımızı tamamladık. Üyelerimizin ulaşım sıkıntıları ile ilgili de önlemler aldık. Tüm üyelerimizi bekliyoruz.
Aday adaylarımızın her birinin Meclis’te Bursa’yı temsil etme yeterliliğine sahip olduğuna inancımız tamdır. 72 aday adayımıza ayrı arı başarı diliyorum” dedi.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da İzmir’den ön seçime gireceğini hatırlatan CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, “Genel Başkanımızın milletvekilliği adaylığı için İzmir’den ön seçime girecek. Genel Başkanımızın bu kararı örnektir. Demokrasi açısından anlamlıdır. CHP’ye bu yakışır” diye konuştu.
Ön seçimde kimler oy kullanabilir?
31 Aralık 2014 tarihi ve öncesinde CHP üyesi olan (Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirim tarihi dikkate alınır) ve ön seçim bölgesinde ikamet eden kişiler oy kullanabilir. Ayrıca oy kullanmak için ‘Parti Seçmen Kartı’ olması ve kişinin yanında bulunması zorunludur. Yoksa Parti kimliği bulunmalıdır. O da yoksa kimlikle tespit yapılır ancak itiraza uğrayabilir. (İlçe Örgütleri, üye listelerini askıya çıkararak ön seçimde oy kullanacaklar üyeleri kesinleştirir. İtiraz olursa ön seçim İlçe Seçim Kurulunca sonuçlandırılır. Bu işlemlerden sonra üyelere, ‘Parti Seçmen Kartı’ dağıtılır.) Aidat borcunun olması ön seçimde oy kullanmaya kesinlikle engel değildir.
Bir adaya mı, blok listeye mi çarşaf listeye mi oy verilecek?
29 Mart 2015 ön seçimleri çarşaf liste olacaktır. Yani pusulada ön seçim adaylığı kabul edilen bütün üyelerin ismi-soyismi ve yanında işaret konulabilmesi için kutucuk bulunacaktır.
Ön seçimde nasıl ve kaç adaya oy verilebilir?
Seçmen, sandığa atılacak oy pusulasını ve zarfını aldıktan sonra kapalı oy verme yerine girer ve oyunu kullanır.
CHP üyesi oyunu kullanırken oy pusulasında adları yazılı bulunan aday adaylarının karşısına işaret koymak suretiyle tercihini belli eder. İşaret sayısı; o seçim çevresinin ön seçimle belirleyeceği milletvekili adayı sayısından çok ve bu sayının yarısından az olamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.