CHP’deki seçime itirazlar ciddiye alınmadı!

Daha önce 24 Nisan’da gerçekleşen ancak iptal edilen seçim 29 Mayıs’ta yinelenmişti. Gönül Avil’in ezici bir üstünlükle kazandığı seçime yine aynı isimlerin itirazda bulundu ve delegeler tarafından tepkiyle karşılandı.

Kongreye İstiklal Marşı’nın okunmadığı ve yeni adaylara söz hakkı verilmediği gerekçesiyle itiraz edildiği belirtildi.

Başkan adaylarından Nuray Akbaş Sümer’in ise, haksızlığa uğradığını iddia ederek Divan Başkanı Yahya Şimşek hakkında Karacabey Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi.

Diğer taraftan seçimin yasalara uygun olarak gerçekleştirilmediğini savunan 4 delegenin hem Karacabey hem de Bursa İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçeleri verdiği öğrenildi.

İtiraz dilekçelerine tek gündem maddesi bulunan gazete ilanı ve İlçe Seçim Kurulu’nun kongrenin yenilenmesini içeren kararının eklendiği belirtildi.

29 Mayıs 2012 tarihinde yenilenen seçimde Gönül Avil 112, H.Cahit Akıncı 39, Nuray Sümer ise 30 oy almıştı. İtirazların Pazartesi gününe kadar sonuçlandırılması bekleniyor.

Delegelerden tepki!

CHP’nin seçimine yine itiraz edilmesine büyük tepki gösteren delegeler, bu işin çocuk oyuncağına döndüğünü ileri sürdü.

            Ne kadar seçim yapılırsa yapılsın yine Gönül Avil’in kazanacağına vurgu yapan delegeler, “Bu işi iyice sulandırmaya çalışıyorlar. CHP’lilik bu değildir. Bu saatten sonra herkesin Gönül Avil’in etrafında toplanması gerekir. Boş hedeflerin peşinde koşmanın kimseye fayda sağlamayacağı bilinmelidir” dedi.

            Diğer taraftan seçim öncesinde Divan Başkanı Yahya Şimşek’in söylediklerine dikkat çeken delegeler, “Sayın Şimşek, İlçe Seçim Kurulu görevlileriyle görüşerek seçim öncesindeki prosedürleri net olarak açıkladı. Ancak sanırım bazıları anlamadı ya da anlamak istemedi. İptal edilen kongre değil, seçimdi. Bu nedenle 24 Nisan’daki kongrede seçim dışında gerçekleşen tüm eylemler İlçe Seçim Kurulu’nca geçerli kabul edildi. Artık CHP’ye zarar vermeyi bıraksınlar ve partiye hizmet etmeyi düşünsünler” diye konuştu.

            İlçe Seçim Kurulu’nun, CHP’nin 29 Mayıs’ta tekrarladığı seçime itiraz dilekçelerini ciddiye almadığı ve iade ettiği öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.