CHP’deki kararsızlık ivme kaybettirdi

Karacabey'de görünen o ki, CHP yerel seçimleri kazanmak istemiyor.

Aday adaylığı süreci çok kötü yönetildi. Çünkü, Enver Kartal, İsmail Hakkı Taşer ya da Gönül Avil'in değerlendirilememiş olması bunu gösteriyor. Vızvıdık bahaneler ise inandırıcı gelmiyor.

Kariyerlerinin zirvesindeki bu üç ismin aday olma konusundaki isteğini bilmeyen yok gibi.

Öyleyse, Kartal, Taşer ve Avil ne oldu da son dakikada geri adım attı? Halkın, en azından CHP tabanının gerçekleri öğrenme hakkı bulunduğu unutulmamalıdır.

Kazanma potansiyeli yüksek, seçeneği bol bir partide havanda su dövülürken, zamanlama kullanılamamış oldu. Kolay olan zorla yer değiştirdi.

Oysa yöneticiliğin özelliği burada ortaya çıkması gerekiyor. 

Üç isimden hangisi aday olsa, seçmendeki kabul görmüşlüğü ortada. Aday olamayanlar ise aday olanın yanında yer alabilecek olgunlukta. Kaldı ki, bunu açıkça ortaya koydukları da biliniyor. 60 yılda ancak yakalanabilen isim zenginliği neler oldu da değerlendirilemedi? Burada durup uzun, uzun düşünmeliyiz. Burada CHP İlçe yöneticilerinin kararsızlığını ya da yetersizliğini sorgulamamız gerekiyor.

Deyelim ki buraya kadar istemeyerek hata yapıldı.

Peki, son üç haftada neler oldu?

CHP'nin geleceği kimlerin etkisiyle nasıl şekillendirildi?

Neden böyle oldu? Bunların açıklanması zorunludur.

Kapalı kapılar ardında kimlerle neyin pazarlığı yapıldı?

CHP yöneticileri kimlere endekslendi de pırıl, pırıl seçeneklere kapılarını kapattı?

Yanıt bekleyen sorular uzayıp gidiyor.

Dürüstlüğüne, insanlık kalitesine şapka çıkardığım Gönül Avil gibi bir ilçe başkanının CHP içindeki içtenliksiz ortamın yaratılmasına nasıl göz yumduğunu anlamakta zorlanıyorum.

İl Başkanı Metin Çelik ile ilçe yöneticileri kimin üzerinde anlaştı da, dürüst mü, dürüst, ilkeli mi, ilkeli, genç, çalışkan, üretken, 30 yıldır çarşının göbeğinde başarıyla esnaflık yapan ancak, karıncayı dahi incitmekten çekinen, Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu, iki yabancı dil bilen Murat Tanrıverdi'nin aday adaylığı istemine sıcak bakmadı? Yöneticiler yanlış adreslerde dolaşıyor. Bedelini ise CHP'nin ödeyeceğini kimse görmüyor. 

Murat Tanrıverdi'nin önü kesilirken sergilenen oyunlar hiç etik değil.

Aday adayları vitrine çıkarılamaz mı? Aday olacak isim delegeler ya da üyeler arasında yapılacak küçük bir seçimle belirlense daha demokratik olmaz mı?

Saygı, sevgi ve içtenlik ortamından uzak politikalarla, birilerine oyalama, birilerine boyalama yaparak seçim kazanılamayacağı demek ki hala anlaşılamamış. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.