CHP’de yeni dönem başlıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı’nın Olağan Genel Kurulu, yarın saat 14.00’te Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Mevcut İlçe Başkanı Süleyman Tuğ’un aday olmadığı CHP İlçe Başkanlığı için, geçtiğimiz hafta adaylığını duyuran Gönül Avil dışında başka bir isim çıkmadı.
Tek listeyle yapılması beklenen genel kurul sonunda Gönül Avil’in CHP İlçe Başkanlığı’na seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Hatırlanacağı üzere Gönül Avil, CHP çatısı altında daha önce de İlçe Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulunmuştu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak kongrede, ilk olarak Başkanlık Divanı’nın seçimi (Başkan, İkinci Başkan, Yazman) yapılacak. Daha sonra 10 Aralık 2017 – 16 Aralık 2019 Dönemi yönetim kurulu Çalışma Raporu okunarak oylamaya sunulacak.
Yine 10 Aralık 2017 – 16 Aralık 2019 Dönemi’ne ait Hesap Raporu okunarak delegelerin oylarına sunulacak.
Daha sonra seçimlere geçilecek. 198 delegenin oy kullanacağı seçimlerde yeni İlçe Başkanı, İlçe Yönetim Kurulu asil-yedek üyeler ve İl Kongre Delegeleri belirlenecek.
CHP’nin Olağan Genel Kurulu, dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erecek.
Öte yandan, CHP İlçe Örgütü’nün yarın gerçekleştireceği kongresine İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un yanı sıra, il yöneticileri, Bursa milletvekilleri, ilçe yöneticileri ile çok sayıda partilinin katılması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.