CHP’de kadınlar da yarış pistine çıkıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde parti içi demokratik yarış devam ediyor.

Ana kademe yöneticilerinden sonra 14 Mart’ta gerçekleştirilecek CHP Bursa İl Kadın Kolları Kongresi’nde üç aday yarışacak.

Mevcut Başkan Vildan Özkula, Aysel Okumuş ile Sara Mızrak…

Adaylardan Sara Mızrak, geçen hafta bir basın toplantısı ile adaylığını şu cümlelerle açıklamıştı:

“Ayırmadan, ayrıştırmadan, bölmeden, ötelemeden, üzmeden-üzülmeden, ezmeden-ezilmeden, özgürce, adilce yaşayabilme haklarımızı savunabilmek için adayım. Bir kadın susarsa ülke karanlığa, bir kadın susarsa ülke yalnızlığa ve bir kadın susarsa ülke yasa boğulur!”

***

Çok kalabalık bir kadın grubuyla adaylık açıklaması sırası Vildan Özkula’daydı.

İl Başkanı İsmet Karaca’nın açılış konuşmasıyla başladı toplantı…

Başkan Karaca, birkaç kez üstüne basa basa “Kesinlikle taraf değiliz. Bu konuda duyum alan beni arasın” dedi.

***

Şehitler için saygı duruşunun ardından konuşan Özkula, “Çok zor ve acı dolu bir süreç geçiriyoruz. Anadolu’nun dört bir yanına ateş düştü. Şehit analarımızın feryatları içimizi dağladı, acımız çok büyük. Biliriz ki analar, oğlu daha toprak altına girmeden düşer toprağa. Tesellisi mümkün değildir. ‘Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak’ denir, sonuç olarak geriye kalan bir mezar, bir bayrak ve bir anadır. Dünyanın bütün medeni ülkelerinde yaşanan en küçük bir olayda sorumluluğunu bilen istifasını verir, ama bizde kimse sorumluluk üstlenmediği gibi, ses dahi çıkmıyor. Ulusal yas da ilan edilmiyor. Sanırım biz ulusal yas haklarımızı Arap Kralı ve Papa için kullanıp bitirdik” diye konuştu.

***

Görevde oldukları üç yılda yan güç değil örgütün can damarları olduklarını ortaya koyduklarını belirten Vildan Özkula, “Kadın Kollarının hak ettiği saygınlığı kazanması ve kurumsallaşması için verdiğimiz mücadeleye devam etmek için adayız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden ben değil biz olmayı başardığımız için adayız. Kadınların eşit temsiliyet haklarını kazanması için verdiğimiz mücadeleye devam etmek için adayız. Bedeli ne olursa olsun bu topraklara Hak Hukuk Adaleti biz kadınlar getireceğimiz için adayız. Toplumumuzun bir kadın diline ihtiyacı olduğu için adayız” dedi.

***

Basın toplantısının ardından CHP Bursa Kadın Kolları, Kent Meydanı’nda şehitler için lokma dağıttı.

***

Lokma dağıtımı sırasında Vildan Özkula’ya yeni yönetim listesini sordum. Mevcut İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu’na takviye olarak şu isimleri alacak: Hediye Çelik, Nurgül Bora, Gülşen Kıraç, Bahar Yıldırım, Hülya Dink, Hamiyet Baysal Arıkaslan…

Özkula, bazı yeni isimlerle görüşmelerinin devam ettiğini, listeye son şeklini kongreden bir gün önce vereceklerini kaydetti.

***

Bilindiği gibi 14 Mart Cumartesi günü, Nilüfer Nikahevi’nin de bulunduğu Plaza 16 Yakut salonunda yapılacak CHP Bursa İl Kadın Kongresi’nde 322 delege oy kullanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.