BELEDİYE NE İŞ YAPIYOR?

*84 bin nüfuslu Karacabey’de belki de 83 bin 900 kişinin karşı çıktığı yaya kaldırımı işgallerine Belediyenin yıllardır göz yumması Başkan Ali Özkan’ı hedef tahtası yaptı. Yaya kaldırımları işgal altında olduğu için ana yola inmek zorunda kalan vatandaşların, sürücülerin hakaretleriyle karşılaştığı ve haklıyken, haksız durumlara düştüğü görülüyor. Bu konuda yıllar önce alınan Meclis kararı olmasına karşın, AKP’li Belediyenin işgallere göz yumması ilginç yorumlara neden oluyor.

Yıllardır çözüm üretilmediği için özellikle yaşlılarımız, engellilerimiz, bebekli bayanlarımız ve küçük çocuklarımızın can güvenliği tehlikesi yaşamasına Ali Özkan’ın sessiz kalması soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Cadde ve sokaklardaki yaya kaldırımları yasaları çiğneyerek yürünmez hale getiren bazı esnafa ayrıcalık tanınması, Ali Özkan’la birlikte AK Parti’nin de eleştirilmesine neden oluyor.

Karacabey’in yıllardır bitmeyen çilesi haline gelen cadde ve sokaklarındaki yaya kaldırımı işgalleri, AKP’li Belediye Başkanı Ali Özkan’ı hedef tahtasına oturttu. Bu konuda çözüm üretilmemesi can güvenliği kaygısı yaşayan vatandaşları isyan ettirdi. Yasa tanımayan bazı esnafın işgali yüzünden yaya kaldırımında yürüyemedikleri için ana yola inmek zorunda kalan yaşlılarımız, engellilerimiz, çocuklarımız ve bebekli bayanlarımız, trafiğin akışını engelledikleri gerekçesiyle bir de sürücülerin hakaretleriyle karşılaşıyor. Haklıyken, haksız duruma düşürülen yayalarımızın aşağılanması ve hakaretlere uğramasının tek sorumlusu olan Belediye ise yıllardır kılını kıpırdatmıyor.

İşgallere son verilmesi için yıllar önce Meclis kararı bile alınmasına ve Belediye Başkanı Ali Özkan’ın “Bu sorunu mutlaka çözeceğim” demesine karşın hiç bir adım atmaması kafalarda soru işaretleri yaratıyor.

Ali Özkan’ın göz yumması nedeniyle kaldırımları yıllardır kullanamayan yayalar, bir yandan can güvenliği tehlikesi yaşıyor, diğer taraftan da, ana yola inmek zorunda kaldıkları için sürücülerin gazabına uğruyor.

ZABITAYI BELEDİYE BAŞKANI NEDEN ENGELLİYOR?

Belediyeye bağlı Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin gözleri önündeki işgallere göz yumulması tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Uygulanmakta olan çifte standardı şaşkınlıkla izlediklerini belirten vatandaşlar, “Karacabey’imizin kanayan yarası durumundaki kaldırım işgalleri nedense bir türlü durdurulamıyor. Zabıta mı görev yapmıyor? Yoksa Ali Özkan mı Zabıtayı engelliyor? Bazı esnaflar bu sorumsuzluğu arsızlık derecesinde sömürüyor. Bazı esnaflar ise sanki Zabıta koruması altında. Bazı esnaflar ise mallarını zabıtanın gözüne sokarcasına yaya kaldırımlara gelişi güzel yığıyor. Nasıl olsa ceza yok. En önemlisi yayalara ve yasalara saygı yok. Sanırsınız Karacabey sahipsiz. Belediye kış uykusundan ne zaman uyanacak? Belediye Başkanı’na bir kez daha sesleniyoruz. Belediye binasının dışına hiç çıkmıyor musunuz? Cadde ve sokakları biraz gezin bakalım, esnaf işgallerinden yürüyebilecek yer bulabilecek misiniz? Önlem almanız için birinin başına kötü bir şey gelmesi mi bekleniyor? Belediye nasıl olsa ses çıkarmıyor diye cesaretlenen esnaf, her türlü malzemesini gerekli olmadığı halde yayalara ait kaldırıma çıkararak yasaları çiğniyor. Yıllardır çözüm üretilmeyen kaldırım işgalleri konusundaki duyarsızlık özellikle yaşlılarımızı, engellilerimizi, çocuklarımızı ve bebekli bayanlarımızı çok zor durumda bırakıyor.

Birilerinin tapulu malıymış gibi kullanılan yaya kaldırımları göz göre göre peşkeşleniyor. Yayalar ise en doğal hakkı olan kaldırımda yürüyemiyor ve ana yolda kendisine araç çarpmaması için kılıktan kılığa giriyor. Küfür yiyiyor, hakarete uğruyor, yine de haksız bulunuyor. Belediyenin bu güne kadar hiç bir adım atmaması, “Acaba bu durumu AKP mi böyle istiyor?” sorusunu gündeme getiriyor.

Yasalara işlerlik kazandırılsın. Keyfi işgallere son verilsin. Yaya kaldırımlarında rahatça yürüyebileceğimiz bir ortam yaratılsın. Evimize huzur içinde gidebileceğimiz bir şehir istiyoruz.” diye yakındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.