CHP kongresi iptal!

 

İlçe Seçim Kurulu, H.Cahit Akıncı ve Vedat Zobar’ın itirazlarını kabul etti:

Gündeme bomba gibi düşen olay CHP Delegeleri H.Cahit Akıncı ve Vedat Zobar’ın kongre ilanlarının 15 gün önceden gazetelerde yayınlatılmadığı gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itirazla başladı. Aynı gün, başkan adaylarından olan ve kongrede çekildiğini açıklayan Kemal Pehlivan da seçim sırasında salonda bulunmayan delegeler adına sahte imza atıldığını ve listelerde alfabetik sıralamaya uyulmadığını iddia ederek itirazda bulundu.

Arap saçına dönen CHP kongresiyle ilgili son sözü İlçe Seçim Kurulu söyledi. H.Cahit Akıncı ve Vedat Zobar’ın gerekçelerini kabul eden İlçe Seçim Kurulu, kongrenin iptal edildiğini açıkladı. Yeni seçimin 29 Mayıs 2012 tarihinde saat 13.00’te yapılmasına karar verildi.

Kemal Pehlivan’ın itirazları yersiz bulunarak kabul edilmedi. İlçe Seçim Kurulu, Kemal Pehlivan’ın iddialarının seçimin yenilenmesine neden olmadığına karar verdi.

CHP kongresinin iptal edilmesinin ardından gözler Gönül Avil’e çevrildi. 118 delegenin desteğini alarak seçimi kazanan Avil, dünkü iptal kararıyla ilgili şu an açıklama yapmayacağını belirtti. Yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili soruya da yanıt vermeyen Avil, “Gereken açıklamayı birkaç gün içinde yapacağım” dedi.

Kesinlikle aday değilim!

Son kongrede aday olan ancak seçim sırasında adaylıktan çekildiğini açıklayan Kemal Pehlivan ise, yeniden aday olmayacağını yineledi.

Kamuoyunda yeniden aday olacağı yönünde yazılanların gerçeği yansıtmadığını dile getiren Pehlivan, “Benim için kongre süreci bitmiştir ve Gönül Avil ilçe başkanım olmuştur. Bu hep böyle kalacaktır. Yeniden aday olmayı kesinlikle düşünmüyorum. Ben CHP’liyim. CHP bana ne zaman, nerede görev verirse orada emeğimi esirgemem. Kolları sıvar, gece gündüz çalışırım. Verilen görevi yerine getirmek için özveriyle koşarım. Benim ağzımdan çıkmayan haberler yalandır. Hiçbir zaman kavga çıkaran olmadım. Kavgacı bir süreçte de kesinlikle yokum. Bunu bir kez daha tekrarlamak istiyorum. CHP için seve seve çalışırım” dedi.

Kongresi iptal edilen CHP’de şimdi de başka adayların çıkıp çıkmayacağı merak konusu oldu. İlçe Seçim Kurulu’nun “iptal” kararı alması nedeniyle kongrede başka adayların da çıkabileceği belirtildi.

Eğer seçimin “iptali” yerine, “tekrarı” kararı çıkmış olsaydı, yalnızca iki adayla kongreye gidileceği ileri sürüldü.   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.