CHP, Karacabeyliler Derneğini fethetti

Toplantıya CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları İhsan Orak ve Kazım Dalgıç, İl Gençlik Kolları Başkanı Levent Yılmaz, geçmiş dönemin İl Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Ertaş, CHP milletvekili aday adayı Ulvi Kırkağaç, Karacabey CHP İlçe Başkanı Mümin Ereselli, İlçe Sekreteri Sebahattin Soner, CHP Belediye Meclis Üyesi Gönül Avil, İlçe yöneticileri Hilal Yalın, Behiye Saltan, Şerif Elveren, CHP Kadın Kolları Başkanı Mualla Tuğ, Karacabeyliler Derneği İlçe Teşkilat Başkanı Vural Mutiş, İlçe Teşkilat Başkan Yardımcısı Fatih Erdem, İlçe Teşkilat Yöneticisi Mecit Kızılkurt, Yıldırım Belediye Vakfı Başkanı Ünal Şıpkan, Vakıf Koordinatörü Seniha Ahretlik, Vakıf Diröktörü Naile Efe ile Karacabeyliler Derneği üyeleri ve çok sayıda misafir katıldı.

Hiçbir partinin arka bahçesi değiliz!

Dernek Başkanı Yüksel Ceylan, büyük adımlarla ilerlediklerini belirterek, “Biz, bu derneği kurarken 14 kişiydik. 6 ayda 20 bine yaklaşan üye sayısına ulaştık. Bursa’da şu an çok güçlü sivil toplum örgütlerinden ilk beşe girmiş durumdayız. İlk yıl sonunda ilk üç dernek arasına girebilmeyi planlıyoruz. Bizler bu derneği kurarken aramızda eski Bakanlarımızdan ve şuan ki Bursa Milletvekilimiz Turhan Tayan, Bölge Vekilimiz Önder Matlı da vardı.

Dernek faaliyetlerine başladığımız günden bu yana bölge milletvekilimiz bizimle daha çok beraber olmaya gayret göstermesinden dolayı Karacabeyliler Derneği’nin AK Parti’nin arka bahçesiymiş gibi gösterilmek istendi. Haklı olarak da Karacabey CHP grubu ile karşı karşıya gelmek zorunda bırakıldık. Ancak, izlemiş olduğumuz tarafsız tutum sayesinde tüm insanlarımız gibi CHP’nin Bursa ve Karacabeyli yöneticileri de bizlere müdahil oldu. Karacabeyliler Derneği, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Bunu herkes böyle bilsin.

Bölge Milletvekilimiz Sayın Matlı’nın bir sonraki dönemde milletvekili olmasını değil, bakan olmasını isteriz. Bu konudaki hiçbir eleştiriyi de kabul etmiyoruz. Çünkü bu derneğin adı Karacabeyliler Derneği’dir. Sayın Matlı da Karacabeyli olduğu için her zaman yanındayız. Bir sonraki seçimlerde CHP’den de Karacabeyli bir milletvekili çıkarsa yine aynı desteği ona da göstereceğiz. İşte siz o zaman Karacabeyliler Derneğinin nasıl şehir milliyetçiliğini yaptığını göreceksiniz” dedi.

İki Karacabeyli vekiliniz neden olmasın?

CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, kısa sürede büyük ivme kazanan Bursa Karacabeyliler Derneğini hayretle karşıladığını söyledi.

Böylesine sıcak bir ortamla karşılaşacağını hiç düşünmediğini dile getiren Akdoğan, “Buraya gelmeden önce Sayın Başkan Yüksel Ceylan, ‘Başkanım derneğe geldiğinde seni şok edeceğim’ diyordu. İnanın şoktayım. Birçok derneğe gerek yemeğe, gerekse toplantılara katıldım. Ancak 14 kişiyle yola çıkıp 6-7 ay gibi kısa bir sürede 20 bin gibi ciddi bir üye sayısına sahip olan bir başka dernek daha görmedim, duymadım. Bu konuda Yüksel başkanı ve tüm yönetimi kutlarım.

Çok büyük ve güçlü bir dernek olduğunuzu unutmayın. Karacabey’in şu anda bir bölge vekili varken, bir sonraki dönem hangi partiden olduğu önemli değildir. Neden bir vekil daha çıkarıp vekil sayınızı ikiye çıkarmayasınız. Bu akşam gördüğüm; siyasi partilere eşit davranmaya devam ettiğiniz sürece, Karacabeyliler Derneği çok büyük oluşumlara ve işlere imza atacaktır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.