CHP ev sahibi oldu ama?

Geçtiğimiz cumartesi günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin il binasının yeniden açılış töreni vardı.

Diyebiliriz ki, CHP artık Bursa’da kiradan çıktı, kendi evinde oturmaya başladı.

Daha doğrusu bir süre önce Genel Merkez’in katkısıyla Fomara-Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki yer satın alınmıştı.

Partililerin desteğiyle İl Merkezine tadilat yapıldı ve yeni yüzüyle partililerin hizmetine sunuldu.
 **** 
İl Başkanlığı binası önündeki tören oldukça kalabalık ve coşkuluydu.

Bursa milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Erkan Aydın açılışta hazır bulunurken, Prof. Dr. Yüksel Özkan yurt dışında olduğu için katılamadı.

Eski milletvekilleri Turhan Tayan, Yahya Şimşek, Kemal Ekinci, İlhan Demiröz gözüme çarpanlardı. Eski il başkanlarından Şadi Özdemir, Sadık Çakar, Şahin GencalHüseyin Akkuş oradaydı.

 **** 
CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, kısa ama vurucu bir konuşma yaptı:

9 Şubat tarihindeki kongrede bir söz vermiştik. Sözümüzü yerine getirdik. Bu binadan iktidar çıkacak. Ceberut iktidar sona erecek. Karanlık günler bitecek, aydınlık gelecek.”
 **** 
Sonra sözü Oğuz Kaan Salıcı’ya bıraktı.

Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, iktidara yönelik eleştirilerde bulundu.

Program bu konuşmayla sona erdi, açılış kurdelesi kesildi.

 **** 
İki konuda eleştiriler oldu.

Birincisi, partinin bir binaya kavuşması elbette önemli ama gündemde bu kadar tutulması doğru mu?

İkinci eleştiri benden…

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa büyükşehir adayı olarak ilan ettiği Mustafa Bozbey neden anons edilmedi?

Efendim protokol üyeleri çokmuş!”
Bu bir bahane, gerekçe olamaz çünkü eğer Ankara başta olmak üzere çeşitli şehirlerden buraya kadar gelme nezaketini biri göstermişse en azından sizin onu anons etmeniz beklenir.

Örneğin ben şahsen, daha önce Yunuseli Havaalanı’na kadar gelip Bursa’nın sorunlarına sahip çıkan Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan’ın Bursalılara takdim edilmesini beklerdim.

OĞUZ KAAN SALICI GÜVEN VERMİYOR!

Öznel bir değerlendirme belki, Oğuz Kaan Salıcı’nın tavırları bana güven vermiyor.

Bir partinin temel amaçlarından biri vatandaşın güvenini, desteğini, gönlünü ve sonra da oyunu kazanmaktır.

Bir yetkili kişiye “CHP neden üye konusunda gereken çalışmaları yapmıyor?” diye sorduğumda şu yanıtı aldım: “Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, ‘Kendi gelip üye olsun, biz insanların ayağına üyelik için gitmeyelim’ dedi. Biz de bize gelenleri üye yapıyoruz.

Eğer bu sözler söylenmişse çok yanlış!

Bu dönemde CHP’ye, diğer muhalefet partilerine üye olmak yürek ister. Bu yürekliliği göstermek başlı başına bir eylemdir, tavırdır.

Nasıl olduğunun bir önemi yok.

İnsanın sana ulaşmasını beklemeden o insana ulaşmaya çalışmak hatta üyelik için ikna etmek siyaset yapmanın en temel mantığı değil midir?

Bu arkadaşlar ter akıtmak, çalışmak yerine (Kemal Kılıçdaroğlu hariç) tribünlere oynayıp, mış gibi yaparak, zaman geçirerek, iktidarın yıpranmasından medet umarak, sonuç almak istiyorlar.

ANKARA’DA CHP BURSA ZİRVESİ!

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa örgütünün önde gelen isimleri bugün Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık ile Parti Meclisi Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun hazır bulunduğu buluşmada İl Başkanı İsmet Karaca, İl Başkan Yardımcısı Baran Güneş, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, Bursa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa Bozbey yer aldı..

**** 
Dönüş yolunda Mustafa Bozbey ile konuştum. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Bursa’yı çok yakından takip ettiğini belirterek, “Sayın genel başkanımız hem belediyelerin çalışmalarını hem de kamu yatırımlarını yakından izliyor. Bu kışın zor geçeceğini, yerel yönetimlerin zor durumdaki insanlara yardım etmesi gerektiğini, parti örgütünün de parti binasında değil sokaklarda olması gerektiğini söyledi. Genel Başkanımız çok yakında Bursa’ya yeniden gelecek” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.