“CHP, çalışmalara hız kesmeden devam ediyor”

CHP Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi, Bursa Milletvekili Adayları, İlçe yöneticileri ve Kadın Kolları 24 Haziran seçimleri öncesinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
CHP İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi önderliğinde köy köy, mahalle mahalle, kapı kapı gezen CHP’liler, vatandaşa CHP’nin seçim vaatlerini anlatarak, hem partileri hem de Cumhurbaşkanı Adayları Muharrem İnce için oy istiyorlar.
CHP İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi yaptığı ziyaretler hakkında şu sözlere yer verdi;
“Bursa Milletvekili Adaylarımız Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Prof.Dr. Kayıhan Pala, Özgür Erdursun, Kadın Kollarımız ve İlçe Yöneticilerimiz ile birlikte çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Nereye gidersek gidelim vatandaşlarımız dertli. Herkes halinden mutsuz. Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile karşılaşıyoruz. Bu gidişat iyi değil. Artık değişim zamanı gelmiştir. CHP’yi iktidar, Muharrem İnce’yi ise Cumhurbaşkanı yaptığımızda tüm Türkiye’nin yüzünü güldüreceğiz. Seçim bildirgemiz 5 temel ana başlık üzerinden oluşmaktadır. Bunlar; hukuk, eğitim, demokrasi, ekonomi ve dış politikadır. Çiftçimize mazotu 3 TL’den vereceğiz. Üreten bir tarım ekonomisi ile tarıma dayalı sanayiyi geliştireceğiz.
Hukuk: Bütün hukuki düzenlemeleri evrensel hukuk ilkelerine uygun hale getireceğiz. Hukuk devleti için ilk adım OHAL’in kaldırılması olacaktır.
Hâkim ve savcıların talimatla hareket etmelerine son verilecektir.
Adalet Bakanı ve Müsteşarı HSK’da yer almayacaktır.
Telefon dinlemeleri başta olmak üzere devletin, vatandaşın hayatına müdahale edecek hukuksuz uygulamaları engellenecektir.
Demokrasi: Yeni ve çağdaş bir Anayasa yapılarak, kuvvetler ayrılığına dayalı güçlü bir parlamenter rejim oluşturulacaktır.
Yerel yönetimler güçlendirilecektir. Merkezde toplanmış ve verimsizliğe yol açan idari yetkiler bu yönetimlere devredilecektir.
Tarafsız ve sorumlu yayımcılık anlayışına uygun düzenlemeler ivedilikle yapılacaktır.
Ekonomi: Her ailenin bir evi, her evin bir maaşı olacaktır.
Merkez bankası para politikasını bağımsız bir şekilde uygulayacaktır. Kamu bankaları siyasetin etkisinden çıkarılacaktır.
Kişi başına düşen milli gelirimizi ilk etapta 15,000 dolar düzeyine çıkartarak orta gelir tuzağından kurtulacağız.
Enflasyon %5′ e, faiz %7′ ye düşürülecektir. Cari açık hedefimiz %3′ tür.
Endüstri 4.0’ın gerektirdiği üretim yapısı ve teknolojisi geciktirilmeden ülkemize kazandırılacaktır.
Dış politika: Uluslararası politikada vazgeçilmez ilkemiz, yeniden ve “Her Zaman Yurtta Barış, Her Zaman Dünyada Barış” olacaktır.
Avrupa Birliği ile ilişkimizi ulusal çıkarlarımız doğrultusunda normalleştireceğiz.
5 milyona yaklaşan göçmen sorunu, insani bir yaklaşımla ve milli çıkarlarımız doğrultusunda acilen çözülecektir.
Eğitim:
Yükseköğrenimde idari reform yapılacak, Devlet üniversiteleri özerkleşecektir.
Yükseköğrenim gören öğrencilerimize, her 19 Mayıs’ta 500 TL gençlik bursu ve her 29 Ekim’de 500 TL Cumhuriyet bursu verilecektir.
Üniversite öğrencilerine verilen burslar, mezuniyetten sonra iş buluncaya kadar iki yıl süreyle ödenmeye devam edecektir.
Her sene 10,000 üniversite mezunu dünyanın değişik ülkelerinin en iyi okullarına yüksek lisans ve doktora yapmak üzere gönderilecektir.
Ülkemizdeki bilgisayar mühendisi sayısı 100.000’e çıkarılacaktır.
İkili eğitim tümüyle kaldırılacak, tam gün eğitim sistemine geçilecektir.
Öğretmenlere, Eğitim-Öğretim yılı açılışında verilen ikramiyeden bağımsız olarak, her 24 Kasım’da bir maaş ek ödeme yapılacaktır.
Sağlık:18 yaşına kadar herkes, sahip olduğu nüfus cüzdanından başka hiçbir belgeye ve işleme ihtiyaç duymaksızın, bütün sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaktır.
Vatandaşlarımızın her türlü ilaca erişmesini temin etmek için gereken düzenlemeler yapılacaktır.
Turizm gelirlerimizi yıllık 60 milyar dolara çıkaracağız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.