CHP, 91 yaşında

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi, partilerinin kuruluşunun 91. yıl dönümünü törenle kutladı.
Çok sayıda partilinin katıldığı tören, Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
CHP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan İlçe Başkanı Gönül Avil, “9 Eylül 1923’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan CHP, Türkiye Cumhuriyetini ve devletini kuran, kurmuş olduğu devlete de kendisini tescil ettiren, 91 yıllık kök salmış, Cumhuriyetle yaşıt bir partidir” dedi.
CHP’nin, Kurtuluş Savaşı’nı yapan Anadolu ve Müdafa-i Hukuk Cemiyetlerinin devamı olduğunu dile getiren İlçe Başkanı Gönül Avil, “CHP, Cumhuriyeti kuran, Osmanlının din-tarım toplumu kalıntılarını çağdaş bir devlete dönüştüren Atatürk’ün partisidir. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıran çok partili düzeni getiren İsmet İnönü’nün partisidir. 1961 Anayasasının özgürlükçü yaklaşımının temellerini çok önceden yayımladığı ‘İlk Hedefler Beyannamesi’ ile atan, Türkiye’yi ‘Özgürlükçü demokrasiye’ taşıyan partidir. ‘Ortanın Solu’ hareketini başlatan, halkla bütünleşen Bülent Ecevit’in partisidir. 1980 askeri darbesinde kapatılan, CHP’yi SHP adıyla sürdüren, sonradan tekrar CHP’yi açtıran ve onunla birleşmenin yollarını hazırlayan Erdal İnönü’nün partisidir. Özet olarak CHP, bugünkü Türkiye’yi kuran, geliştiren, kalkındıran, özgürlükler ve demokrasi bağlamında önünü açan bir devrimci partidir. Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça Cumhuriyet de var olmaya devam edecektir. 91. kuruluş yıldönümümüzü kutluyor, partimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve bu uğurda emeği geçenleri şükran ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.